Σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για τις μετεγγραφές φοιτητών προχώρησαν καθηγητές των ΕΜΠ και ΑΠΘ

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν η Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και 115 καθηγητές των σχολών αυτών υποστηρίζοντας ότι προσκρούουν στο Σύνταγμα τόσο οι αποφάσεις του υπουργού Παιδείας όσο και οι σχετικοί νόμοι που προβλέπουν τη διαδικασία μετεγγραφής

των φοιτητών.

Αναλυτικότερα, οι καθηγητές ζητούν να ακυρωθούν:
Η υπ' αριθ. Φ1/161748/Β3/2014 απόφαση του υπουργού Παιδείας για την «ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια του σχολικού έτους 2013?2014 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Η υπ' αριθ. Φ1/161753/Β3/2104 απόφαση του υπουργού Παιδείας για την «ρύθμιση θεμάτων για τη μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών».

Όπως αναφέρουν, με το υπάρχον διδακτικό προσωπικό και την υφιστάμενη υποδομή οι σχολές υποδοχής αδυνατούν να εκπαιδεύσουν τους ήδη εγγεγραμμένους φοιτητές-αρκετοί των οποίων έχουν εισαχθεί ως υπεράριθμοι με ειδικές διατάξεις- πολύ δε περισσότερο και τους αιτούντες μεταφορά θέσης.
Κατόπιν τούτων, «με αίσθημα ευθύνης για τη διατήρηση του επιπέδου σπουδών των Σχολών που υπηρετούν», όλα τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού των δύο Σχολών προχώρησαν στην αίτηση ακύρωσης των συγκεκριμένων δυο αποφάσεων «για μεταφορά θέσης εισαγωγής πολυτέκνων, τριτέκνων και ειδικών κατηγοριών» και για «μεταφορά θέσης εισαγωγής με οικονομικά κριτήρια».

Tags: προσφυγή ΣτΕκαθηγητεςΑΠΘΕΜΠΑρχιτεκτόνωνμετεγγραφέςφοιτητέςακύρωση
Keywords
Τυχαία Θέματα