ΣΕΦΚ: Απόφαση γενικής συνέλευσης στην εργοδοτική φασιστική καθεστωτική επίθεση που δέχτηκε το σωματείο

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ (ΣΕΦΚ)

Μέλος ΟΙΕΛΕ

                                                                                                          Ανδρέα Λόντου 6, 10681 Αθήνα,

class="rtejustify" >τηλ. 210-3820537, 6937547624, 6977652768,

email: [email protected], www.sefk.gr

  4/11/2012                                                                            

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) είναι από το 1975 το σωματείο των καθηγητών στα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης νομού Αττικής. Σε ένα χώρο, όπου επικρατεί κατακερματισμός και ελαστική εργασία, ο ΣΕΦΚ αντιστέκεται στον εργασιακό μεσαίωνα, αγωνίζεται για την αλλαγή των συνθηκών αμοιβής και εργασίας ενάντια στην αντιεκπαιδευτική και αντεργατική κυβερνητική πολιτική και τον δεσποτισμό της εργοδοσίας, για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της γενικευμένης ανεργίας και της εξαθλίωσης. Είναι ακηδεμόνευτο συνδικάτο βάσης, που λειτουργεί με την άμεση δημοκρατία των γενικών συνελεύσεων, χωρίς να έχει καμία εξάρτηση ούτε από τους εργοδότες ούτε από κομματικούς μηχανισμούς.

Από το 1995 ο ΣΕΦΚ υπογράφει Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας (ΣΣΕ), με σημαντικές οικονομικές και θεσμικές κατακτήσεις, οι οποίες κηρύσσονταν υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες μέχρι την κατάργηση του εργατικού δικαίου από τα μνημόνια Κυβερνήσεων και ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ. Υπερασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων στην πιο σκληρή συνθήκη των αλλεπάλληλων συμβάσεων ορισμένου χρόνου, με κινητοποιήσεις, παρεμβάσεις σε αργίες που τα φροντιστήρια παραβαίνουν τη ΣΣΕ. Διεκδίκησε και πέτυχε δεκάδες επαναπροσλήψεις απολυμένων συναδέλφων. Εκατοντάδες συνάδελφοι, με τη στήριξη του ΣΕΦΚ, κατάφεραν να πληρωθούν τα δεδουλευμένα τους.

Για τη δράση του αυτή το σωματείο και τα μέλη του ΔΣ βρέθηκαν συχνά στο στόχαστρο της εργοδοσίας. Το 1998-1999 και το 2005 οι εργοδότες κατέβασαν εργοδοτικά ψηφοδέλτια (ΠΑΣΚΕ-«Ενότητα», παράταξη η οποία αποτελεί την πλειοψηφία στο ΔΣ της ΟΙΕΛΕ, και ΔΑΚΕ) στις αρχαιρεσίες του σωματείου, για να το ελέγξουν. Ηττήθηκαν. Το 2005 επιχείρησαν να ακυρώσουν δικαστικά (άρθρο 15 του 1876/1990) τη δυνατότητα του σωματείου να υπογράφει ΣΣΕ ως μη αντιπροσωπευτικό. Ηττήθηκαν. Από το 2000 μέχρι το 2006 το ΔΣ του ΣΕΦΚ βρισκόταν υπό δικαστική ομηρία, καθώς η εργοδοτική ένωση του νομού Αττικής ΕΣΙΦΜΕΑ (ΣΕΦΑ) με βιομηχανία αγωγών και μηνύσεων επιχείρησε να στείλει στη φυλακή μέλη του ΔΣ του ΣΕΦΚ και να εξοντώσει οικονομικά το σωματείο αξιώνοντας συνολικά 2.000.000 Ευρώ… Ηττήθηκαν.

Το 1995 στο περιοδικό της δευτεροβάθμιας εργοδοτικής ένωσης (ΟΕΦΕ), «φροντιστηριακά δρώμενα», δημοσιεύτηκαν τα ψηφοδέλτια του ΣΕΦΚ, ως μαύρη λίστα.

Keywords
Τυχαία Θέματα