ΣΚΑΝΔΑΛΟ! Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει αδιαφορία του υπ. Παιδείας για την ανομία στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης

Ανακοινώσεις

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

e-mail: [email protected]

site: www.oiele.gr

Αθήνα, 9/7/2013

Αριθμ. Πρωτ: 35615

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ, ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

ΚΑΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΥΡΩ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ-ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΥΒΟΙΑΣ ΜΕ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ

ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΜΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ένα ακόμη σκάνδαλο στις πολλές, πλέον, υποθέσεις διαφθοράς που ταλανίζουν το χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με σοβαρές πολιτικές-οικονομικές προεκτάσεις αποκαλύφθηκε μετά από συνδικαλιστική παρέμβαση της ΟΙΕΛΕ και συντονισμένες ενέργειες της Επιθεώρησης Εργασίας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας. Στις πρωτοφανείς (όπως θα παρουσιάσουμε παρακάτω) παραβιάσεις της εκπαιδευτικής, της ασφαλιστικής και της φορολογικής νομοθεσίας προκαλεί έκπληξη και απογοήτευση η απάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας που δεν έχει προβεί σε καμιά μέχρι στιγμής ενέργεια για την αποκατάσταση της νομιμότητας. Ο Υπουργός Παιδείας που δεν χάνει την ευκαιρία να παραβρίσκεται σε εγκαίνια ίδρυσης και σε πολυτελείς εκδηλώσεις ιδιωτικών σχολείων, κωφεύει στα αιτήματα της ΟΙΕΛΕ να καταπολεμηθεί η ανομία που παίρνει πλέον διαστάσεις επιδημίας στα ιδιωτικά σχολεία.

Ο ΜΕΤ’ ΕΜΠΟΔΙΩΝ ΕΛΕΓΧΟΣ ΟΙΕΛΕ-ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕ ΕΥΒΟΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ ΑΛΦΑ

Πριν από μερικές ημέρες η Ομοσπονδία μας κλήθηκε να διερευνήσει καταγγελίες εκπαιδευτικών που σχετίζονταν με τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΛΦΑ Χαλκίδας. Κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ με εκπροσώπους του Τμήματος Κοινωνικής Επιθεώρησης Εύβοιας και του τοπικού Εργατικού Κέντρου μετέβη στο χώρο του εκπαιδευτικού ομίλου για να διαπιστώσει, εάν οι καταγγελίες είναι ορθές. Οι διενεργούντες τον έλεγχο βρέθηκαν ενώπιον μιας απίστευτης κατάστασης. Εκπρόσωποι της ιδιοκτησίας του σχολείου κλείδωσαν στον πρώτο όροφο εκπαιδευτικούς και μαθητές, ώστε να μην πραγματοποιηθεί ο έλεγχος της Επιθεώρησης Εργασίας, με σαφή κίνδυνο ακόμη και για την ασφάλεια των έγκλειστων.

ΟΙ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ

Κάτω από την απειλή της επέμβασης της αστυνομίας ο όροφος άνοιξε και στον έλεγχο που ακολούθησε καταγράφηκαν βαρύτατες παραβιάσεις της νομοθεσίας (κάποιες από αυτές καταγράφηκαν σε δελτία ελέγχου της Επιθεώρησης Εργασίας – συνημμένο 1, 2):

· Οι εκπαιδευτικοί που δίδασκαν στο φροντιστήριο ΑΛΦΑ είναι και εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού σχολείου ΑΛΦΑ, γεγονός που απαγορεύει η νομοθεσία (συνημμένο 3).

· Οι εκπαιδευτικοί στο φροντιστήριο δίδασκαν κυρίως παιδιά δημόσιων σχολείων (Τα στοιχεία εκπαιδευτικών και μαθητών βρίσκονται στη διάθεση της Ομοσπονδίας)

· Οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του ιδιωτικού φροντιστηρίου ΑΛΦΑ είναι και ιδιοκτήτες του ιδιωτικού σχολείου ΑΛΦΑ, γεγονός που απαγορεύεται από τη νομοθεσία

· Δεν υπήρχε μαθητολόγιο

· Ορισμένοι από τους εκπαιδευτικούς δεν ήταν ασφαλισμένοι σε ασφαλιστικό φορέα, επομένως υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να εργάζονταν παράνομα, χωρίς διοριστήριο. Από την πρακτική αυτή προκύπτουν ενδείξεις φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής του εκπαιδευτικού ομίλου.

· Δεν βρέθηκε αναρτημένος σε εμφανές σημείο πίνακας προσωπικού και ωρών εργασίας

· Οι πυροσβεστήρες στο χώρο ήταν ακατάλληλοι, το σχολείο δεν διέθετε πιστοποιητικό πυροπροστασίας και δεν υπήρχε σήμανση για έξοδο κινδύνου σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ ΣΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ

Στη συνέχεια, το κλιμάκιο της ΟΙΕΛΕ μετέβη στη Διεύθυνση ΔΕ Εύβοιας όπου διαπιστώθηκε ότι οι μισθοδοτικές καταστάσεις, οι οποίες υποτίθεται ότι θα έπρεπε να υπογράφονται από τους εκπαιδευτικούς και εν συνεχεία να κατατίθενται στην τράπεζα για να εισάγονται τα αναγραφόμενα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων, έφεραν πλαστογραφημένες τις υπογραφές εκπαιδευτικών στο λογαριασμό των οποίων έμπαιναν πολύ λιγότερα χρήματα από τα αναγραφόμενα, ή δεν έμπαιναν ποτέ (συνημμένα 4, 5). Διαπιστώθηκε επίσης ότι στα εκκαθαριστικά της εφορίας των εκπαιδευτικών αναγράφονται οι αποδοχές των μισθοδοτικών καταστάσεων, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί να φορολογούνται για υψηλότερα ποσά από αυτά που αμείβονταν. Γίνεται, επομένως, σαφές ότι οι φερόμενοι ως ιδιοκτήτες του εν λόγω ιδιωτικού σχολείου:

· έχουν πλαστογραφήσει υπογραφές εκπαιδευτικών, ώστε να παρουσιάσουν μισθοδοτικές καταστάσεις με πλασματικά ποσά

· είναι υπεύθυνοι για την αναγραφή ψευδών ποσών στα εκκαθαριστικά σημειώματα των εκπαιδευτικών

Είναι ευνόητο ότι πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες των υπεύθυνων του Κεντρικού Υποκαταστήματος Χαλκίδας της Εθνικής Τράπεζας, διότι από τα στοιχεία που συνελέγησαν προκύπτει δεν τροφοδότησαν ποτέ τους λογαριασμούς των εκπαιδευτικών με τα αναγραφόμενα ποσά στις μισθοδοτικές καταστάσεις, συνεργαζόμενοι ενδεχομένως με την ιδιοκτησία του εκπαιδευτικού ομίλου.

ΟΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΕΛΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΕΥΚΑΝΣΗ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ – ΑΜΕΣΗ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΔΕ

Η ΟΙΕΛΕ ζήτησε με το ΑΠ 35564/28-6-2013 έγγραφό της (συνημμένο 6) από τη Διεύθυνση ΔΕ Εύβοιας τη διενέργεια ΕΔΕ για να εξεταστεί σε βάθος η υπόθεση και να αποδοθούν πειθαρχικές και ποινικές ευθύνες στους παραβάτες. Η Διεύθυνση ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα της ΟΙΕΛΕ και μας γνωστοποίησε με το υπ. αριθμ. 7682/5-7-2013 έγγραφό της (συνημμένο 7) ότι διετάχθη η διενέργεια ΕΔΕ. Ζήτησε επίσης με επιστολή της προς το ΔΣ της Εθνικής Τράπεζας (συνημμένο 8) την παρέμβασή της για να διερευνηθεί ο ρόλος υπαλλήλων του Καταστήματος Χαλκίδας στην υπόθεση. Εστάλη, τέλος, αίτημα προς το ΣΔΟΕ (συνημμένο 9), ώστε να διενεργηθεί σχετικός έλεγχος στα οικονομικά του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΛΦΑ.

Από τα στοιχεία που αναφέρονται είναι φανερό ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια υπόθεση σύνθετων και βαρύτατων παραβιάσεων της νομοθεσίας από εργοδότες, οι οποίοι έχουν, σύμφωνα με καταγγελίες, πιέσει εκπαιδευτικούς να εργαστούν ταυτόχρονα στο ιδιωτικό σχολείο και στο φροντιστήριο χωρίς να αμείβονται επισήμως, εξωθώντας τους σε παραβίαση της εκπαιδευτικής νομοθεσίας και θέτοντας έτσι την καριέρα τους στην εκπαίδευση σε κίνδυνο.

Επειδή αναγνώσαμε δηλώσεις του κ. Καπέλη, μεγαλομέτοχου του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΛΦΑ, σε τοπική εφημερίδα της Εύβοιας με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, πληροφορούμε ότι ο συγκεκριμένος καταλαμβάνει θέση δημόσιου εκπαιδευτικού στο ΕΠΑΛ Χαλκίδας και έχει λάβει άδεια άνευ αποδοχών από τη δημόσια εκπαίδευση, όχι για σοβαρούς οικογενειακούς λόγους ή για λόγους υγείας, όπως προβλέπεται, αλλά παρανόμως για να διευθύνει ιδιωτικό σχολείο. Το λόγο για τον κ. Καπέλη θα έχει το Υπουργείο Παιδείας .

Τα τελευταία τρία χρόνια εφαρμογής του Μνημονίου υπάρχει σαφής ανοχή της κεντρικής πολιτικής εξουσίας σε εργοδοτικές παραβιάσεις, την ώρα που ισοπεδώνονται εργασιακά δικαιώματα, μισθοί και συντάξεις. Η Ομοσπονδία μας δηλώνει ότι κόντρα σε κάθε αντιξοότητα, σε κάθε τρικλοποδιά που μπορεί να μας βάλουν «κολλητοί» ή «ημέτεροι», εμείς θα δώσουμε μέχρι τέλους τη μάχη, όχι μόνο για να διαλευκανθεί η συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά και για να επανέλθει η ομαλότητα και η νομιμότητα στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης που έχει μεταβληθεί σε ζούγκλα ανομίας.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 9

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

e-mail: [email protected]

site: www.oiele.gr

Αθήνα, 3/7/2013

Αριθμ. Πρωτ: 35585

ΠΡΟΣ

Τον Πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος κ. Γ. Ζανιά

Αξιότιμε Κύριε Πρόεδρε,

Σε πρόσφατη επίσκεψη κλιμακίου της Ομοσπονδίας μας, παρουσία εργαζομένων στο σχολείο-φροντιστήριο ΑΛΦΑ και εκπροσώπων της Επιθεώρησης Εργασίας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας στον ιδιωτικό εκπαιδευτικό όμιλο (ιδιωτικό σχολείο/φροντιστήριο) ΑΛΦΑ και στη συνέχεια στο Κεντρικό Κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Χαλκίδα, διαπιστώθηκε, μεταξύ άλλων, πως υπογραφές εκπαιδευτικών στις μισθοδοτικές καταστάσεις του σχολείου πλαστογραφούνταν και στη συνέχεια εγκρίνονταν από υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας ενώ τα αναγραφόμενα ποσά είτε ήταν κατά πολύ υπέρτερα αυτών που στην πραγματικότητα τοποθετούνταν στους λογαριασμούς των δικαιούχων είτε δεν τοποθετούνταν καθόλου χρήματα στους λογαριασμούς αυτούς παρά τη διαβεβαίωση των υπαλλήλων ότι τα χρήματα έμπαιναν κανονικά. Από τη μη καταβολή των χρημάτων επωφελούνταν με δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως οι ιδιοκτήτες του σχολείου.

Από την αποκάλυψη της υπόθεσης προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις εμπλοκής στελεχών του Κεντρικού Καταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στη Χαλκίδα, πιθανώς ευρισκόμενων σε συνεργασία με εκπροσώπους του ιδιωτικού εκπαιδευτικού ομίλου ΑΛΦΑ. Επειδή είμαστε βέβαιοι ότι κύριο μέλημά σας είναι η τήρηση της νομιμότητας, ζητούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες νομικές και διοικητικές ενέργειες, ώστε να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση και να οδηγηθούν όσοι τυχόν παρανόμησαν στη δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΑΡΡΗΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

e-mail: [email protected]

site: www.oiele.gr

Αθήνα, 28/6/2013

Αριθμ. Πρωτ: 35565

ΠΡΟΣ

ΤΟ ΣΔΟΕ

Κύριοι,

Μετά από έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας Ευβοίας στο ιδιωτικό εκπαιδευτήριο ΑΛΦΑ, διαπιστώθηκε ότι οι μισθοδοτικές καταστάσεις των εκπαιδευτικών που κατατέθηκαν στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης φέρουν πλαστογραφημένες τις υπογραφές των εκπαιδευτικών, οι οποίοι λάμβαναν από την εργοδοσία μικρότερα ποσά από τα αναγραφόμενα. Επίσης διαπιστώθηκε ότι στα εκκαθαριστικά σημειώματα των εκπαιδευτικών αναγράφονταν υψηλότερα ποσά από αυτά που λάμβαναν οι εκπαιδευτικοί, με αποτέλεσμα να υφίστανται φορολόγηση για ποσά που δεν εισέπρατταν.

Επειδή από την καταγραφή των περιστατικών αυτών προκύπτουν ζητήματα παραβίασης της φορολογικής νομοθεσίας, ζητούμε την άμεση διενέργεια ελέγχου στα οικονομικά του εκπαιδευτικού ομίλου ΑΛΦΑ και την παραπομπή των υπευθύνων στη δικαιοσύνη.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

(Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.)

Αρθ. Ιδρ. Απόφασης Πρωτοδ. Αθηνών 20376/58

Χαλκοκονδύλη 13, 104-32, Αθήνα

Τηλ: 5238148, 5230819

Fax: 5230819

e-mail: [email protected]

site: www.oiele.gr

Αθήνα, 28/6/2013

Αριθμ. Πρωτ: 35564

ΠΡΟΣ:

Τον Προϊστάμενο Δ/νσης Δ.Ε. Ευβοίας κ. Θ. Δρεμετσίκα

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

- Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

κ. Κ. Αρβανιτόπουλο

- Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού

κ. Σ. Κεδίκογλου

Κύριε Διευθυντή,

Η παρέμβαση κλιμακίου της ΟΙΕΛΕ, της Επιθεώρησης Εργασίας Εύβοιας και εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου στο φροντιστήριο ΑΛΦΑ και η έρευνα που ακολούθησε κατέγραψε σειρά παρανομιών που αφορούν τόσο το εν λόγω φροντιστήριο όσο και το ομώνυμο ιδιωτικό σχολείο που βρίσκεται στην περιοχή της εποπτείας σας. Πιο συγκεκριμένα, κατεγράφη ότι:

· Εκπαιδευτικοί του ιδιωτικού σχολείου ΑΛΦΑ εξαναγκάζονταν να εργαστούν παρανόμως στο ομώνυμο φροντιστήριο κατά παράβαση του ισχύοντος νόμου σε μαθητές δημόσιου σχολείου. Τα ονόματα των καθηγητών είναι στη διάθεση της Επιθεώρησης Εργασίας, όπως καταγράφηκαν κατά τον έλεγχο.

· Οι εκπαιδευτικοί δεν δηλώνονται ότι εργάζονται στο φροντιστήριο.

· Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί κλειδώθηκαν από την ιδιοκτησία κατά τη διάρκεια του ελέγχου, περιστατικό που θα μπορούσε να είχε τεράστιες επιπτώσεις για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

· Το σχολείο κατέθετε μισθοδοτικές καταστάσεις με πλαστογραφημένες τις υπογραφές των εκπαιδευτικών, την ώρα που οι πραγματικές αποδοχές τις οποίες η ιδιοκτησία κατέβαλε ήταν χαμηλότερες.

· Οι εμφανιζόμενοι ως ιδιοκτήτες του φροντιστηρίου ΑΛΦΑ φέρονται ως ιδιοκτήτες του ομώνυμου ιδιωτικού σχολείου, γεγονός που απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

· Δεν υπάρχουν μισθολογικές καταστάσεις από τον Ιανουάριο του 2013.

Επειδή οι παραβιάσεις της εκπαιδευτικής νομοθεσίας είναι ιδιαίτερα σοβαρές και επειδή ενδέχεται να προκύψουν και άλλα ζητήματα νομιμότητας που αφορούν τον εκπαιδευτικό όμιλο ΑΛΦΑ, ζητούμε, Κύριε Διευθυντή, να προβείτε στην άμεση διενέργεια ΕΔΕ για να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της υπόθεσης και στη συνέχεια να κινηθούν οι απαιτούμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

α.α.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΥΡΟΥΤΟΣ Ο ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΛΕΚΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

Επισυνάψεις: synhmmena_1_2_3_4_5_7.pdfTags: ΟΙΕΛΕιδιωτική εκπαίδευσηΥπουργείο Παιδείας
Keywords
Τυχαία Θέματα