Στην Αυλώνα δίνουν ποντικοφαγωμένο ψωμί στους φαντάρους!

Στην Αυλώνα δίνουν ποντικοφαγωμένο ψωμί στους φαντάρους!

Όλοι γνωρίζουμε την κατάσταση στην Ελλάδα του μνημονίου όπου οι περικοπές στους μισθούς και τις κοινωνικές παροχές διαδέχονται η μία την άλλη και το κλείσιμο σχολείων, νοσοκομείων και πανεπιστημίων εφαρμόζεται σαν λύση για την έξοδο από
την κρίση, αλλά αποτελεί την πρόφαση για την ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού.
Αυτή η τακτική δε θα μπορούσε να λείπει και από τα στρατόπεδα της χώρας, όπου με πρόσχημα την οικονομική κρίση, οι περικοπές έχουν γίνει καθεστώς, απειλώντας την υγεία και την σωματική ακεραιότητα χιλιάδων στρατευμένων. Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου δεν τηρούνται καν οι στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής και αυτό όχι επειδή οι φαντάροι βαριούνται να καθαρίσουν, όπως πολλοί κατηγορούν προσπαθώντας να μεταθέσουν τις ευθύνες, αλλά επειδή με ευθύνη των διοικήσεων των στρατοπέδων δεν παρέχονται τα καθαριστικά κλπ που είναι απαραίτητα.
Η κατάσταση αυτή δε θα μπορούσε να διαφέρει στο ΚΕΝ Αυλώνας όπου δεν έχουν γίνει παρά ελάχιστα από τα απαραίτητα εμβόλια στους νεοσύλλεκτους με τη δικαιολογία ότι δεν φτάνουν για όλους και οι υπόλοιποι θα εμβολιαστούν στις μονάδες. Το επικίνδυνο σκηνικό συμπληρώνει η αδιαφορία των αξιωματικών που θυμούνται να ελέγξουν αν τα κρεβάτια φαίνονται καλά στρωμένα αλλά ξεχνάνε να ρωτήσουν αν οι μικροποσότητες χλωρίνης που δίνουν κάθε 3 μέρες, φτάνουν για να καθαριστούν οι τουαλέτες.
Το πρωτεία βέβαια στην μη τήρηση των συνθηκών υγιεινής έχουν τα μαγειρεία του στρατοπέδου, όπου και παλαιότερα υπήρχαν παρόμοια προβλήματα με ληγμένα κρέατα και κακή ποιότητα φαγητού με τους φαντάρους μάλιστα να κάνουν καθιστική διαμαρτυρία. Συγκεκριμένα στα μαγειρεία των διαβιβάσεων, με ευθύνη των αξιωματικών που έχουν υπηρεσία- αγγαρεία συντηρείται το πρόβλημα υγιεινής αφού κάνουν τα στραβά μάτια σε ότι συμβαίνει. Όσες προσπάθειες και να καταβάλουν οι φαντάροι που έχουν 24ωρες υπηρεσίες στα μαγειρεία η κατάσταση δεν βελτιώνεται αφού δεν υπάρχουν τα στοιχειώδη, όπως σακούλες για τα σκουπίδια με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται ξανά και ξανά οι ίδιες σακούλες, αδειάζοντας απλά το περιεχόμενο. Άλλο χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα αξιωματικού που είδε ένα ποντίκι να τρώει το κομμένο ψωμί που προοριζόταν για το πρωινό και διέταξε να πετάξουν μόνο το πάνω μέρος που ήρθε σε επαφή με το ποντίκι!
Αυτοί που μας στοιβάζουν με το ζόρι σε ένα λόχο και παίζουν παιχνίδια με την υγεία και την αξιοπρέπεια μας, αφαιρώντας μας το δικαίωμα να μιλάμε, πρέπει να πάρουν άμεσα μια απάντηση. Δεν χωράνε πια συμβιβασμοί του τύπου «9 μήνες, μην μιλάς και θα περάσει», ούτε η λογική «στρατός είναι δεν καλυτερεύουν τα πράγματα» . Φυσικά και ανατρέπεται αυτή η κατάσταση με μαζικές διεκδικήσεις μέσα και έξω από το στρατό. Με εναντίωση στην χούντα του μαύρου μετώπου που επιβάλει τις περικοπές και την καθημερινή πάλη μέσα στα στρατόπεδα για καλύτερες συνθήκες και την ενημέρωση των συναδέλφων μας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡ

Keywords
Αναζητήσεις
διαβιβασεις αυλωνα, αυλωνα στρατοπεδο διαβιβασεις
Τυχαία Θέματα