Στο σταυροδρόμι των σημερινών εκλογών η Βενεζουέλα

Πολιτική

Ο ηγέτης της Βενεζουέλας και ευρύτερα της Λατινικής Αμερικής, Ούγκο Τσάβες, έχει "φύγει" αφήνοντας ένα δυσαναπλήρωτο κενό πάνω στο οποίο επιχειρεί να πατήσει η αντεπίθεση των ΗΠΑ για να βάλουν κάτω απο την μπότα τους τα κράτη της Λατινικής Αμερικής.

Σήμερα Κυριακή η Βενεζουέλα θα περάσει και επίσημα στην μεταΤσάβες εποχή καθώς οι προεδρικές εκλογές

θα δείξουν ποιος θα είναι ο διάδοχος .Οι δυο αντίπαλοι για την προεδρία της Βενεζουέλας είναι ο Νικόλας Μαντούρο, στενός συνεργάτης του Τσάβες, και ο Ενρίκε Καπρίλες επικεφαλής της αντιπολίτευσης.

Ο Μαντούρο έναντι του Καπρίλες έχει σαφές προβάδισμα, από ότι φαίνεται και στις δημοσκοπήσεις για να κερδίσει τις εκλογές

Η πρώτη μάχη δίνεται τώρα απέναντι στην Ουάσιγκτον η οποία θα κινητοποιήσει στο έπακρο τις δυνάμεις της στη Βενεζουέλα για να σαρώσει κάθε κοινωνική ή οικονομική κατάκτηση που αμφισβητεί εμπράκτως την κυριαρχία της.

Οι σημερινές εκλογές λοιπόν αλλά πρωτίστως και οι αγώνες που θα δώσει ο λαός της Βενεζουέλας θα δείξουν κατα πόσο το όραμα του "προέδρου των φτωχών" για μια άλλη οικονομική πολιτική ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό, για μια χώρα ανεξάρτητη δεν ειναι καταδικασμένο να αποτύχει

Π.Κ.

Tags: Παναγιώτης ΚάτσικαςΟύγκο ΤσάβεςΒενεζουέλα
Keywords
Τυχαία Θέματα