Στο τραπέζι ο νόμος - πλαίσιο

EΘΝΟΣ 24/4/2012ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Λύση ως προς το θέμα της άμεσης εκλογής των νέων Συμβουλίων Διοικήσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ αναζήτησε χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, η ομάδα εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με την πλήρη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο στην οποία συμμετέχουν πρυτάνεις, πρόεδροι ΤΕΙ και εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας.Ο υπουργός Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτης

Λύση ως προς το θέμα της άμεσης εκλογής των νέων Συμβουλίων Διοικήσεων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ αναζήτησε χθες, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης, η ομάδα εργασίας η οποία θα ασχοληθεί με την πλήρη εφαρμογή του νόμου-πλαίσιο στην οποία συμμετέχουν πρυτάνεις, πρόεδροι ΤΕΙ και εκπρόσωποι του υπουργείου Παιδείας.

Στη χθεσινή πρώτη συνεδρίαση έδωσε το «παρών» και ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης, ο οποίος ανέφερε πως αντικείμενο της ομάδας εργασίας είναι η εφαρμογή του νόμου, ξεπερνώντας -όπως είπε- δυσκολίες και δυσλειτουργίες.

Αιχμές εναντίον όσων εμπόδισαν την πλήρη εφαρμογή του νόμου άφησε χθες, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου. «Ας κάνει ό,τι μπορεί (σ.σ.: η ομάδα εργασίας), ο νόμος έπρεπε να είχε εφαρμοστεί χθες και να έχουν γίνει εκλογές στα πανεπιστήμια. Εδώ υπάρχουν ευθύνες και στις συντεχνίες», είπε χαρακτηριστικά.

Ο πρύτανης του πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τρ. Αλμπάνης

Πάντως, το υπουργείο προανήγγειλε χθες την πρώτη αλλαγή στον νόμο. Συγκεκριμένα, θα υπάρξει εγκύκλιος όπου θα σημειώνεται πως για όσους προέδρους τμημάτων και κοσμητόρων σχολών λήγει η θητεία τους, η εκλογή τους θα γίνει βάσει του προηγούμενου νόμου. Αυτό θα ισχύσει για μικρό διάστημα, μέχρι να εφαρμοστεί πλήρως ο νόμος.

«Αίσθημα ευθύνης»
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ομάδας εργασίας, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης υποστήριξε ότι οι πρυτάνεις προσπαθούν, με αίσθημα ευθύνης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε τα ΑΕΙ να συνεχίζουν να λειτουργούν ομαλά παρόλη την οικονομική δυσκολία.

Keywords
Τυχαία Θέματα