Σύλλογοι ΠΕ Ξάνθης, Ροδόπης, Αλεξανδρούπολης: ΚΕΣΠΕΜ – Μη καταβολή δεδουλευμένων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΞΑΝΘΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

Κομοτηνή : 29-3-2012

Προς : Πίνακα Αποδεκτών

ΘΕΜΑ : « ΚΕΣΠΕΜ – Μη καταβολή δεδουλευμένων »

Στα πλαίσια της συγχρηματοδοτούμενης Πράξης του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς ( Ε.Σ.Π.Α.) 2007-2013, η οποία αφορά σε παρεμβάσεις στο χώρο της εκπαίδευσης και της δια βίου μάθησης πραγματοποιούνται στη Θράκη ενισχυτικές δράσεις για την εκπαίδευση.

των παιδιών της μουσουλμανικής μειονότητας και Ρομά.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται στα Δημοτικά Σχολεία, στα κεντρικά και περιφερειακά ΚΕΣΠΕΜ, (Κέντρα Στήριξης Προγράμματος Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων) και προσφέρουν μαθήματα ελληνικής γλώσσας και θετικών επιστημών με Η/Υ, ηλεκτρονικά εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά Δημοτικού και δημιουργικές δραστηριότητες νηπίων εξοικείωσης με την ελληνική γλώσσα.

Σε όλες αυτές τις δράσεις του προγράμματος (Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση) συμμετέχουν συνολικά 4.572 μαθητές και μαθήτριες της μειονότητας από το νηπιαγωγείο ως το λύκειο. Επίσης παρέχεται ενίσχυση της επίδοσης σε 2.253 παιδιά με ελλιπή ένταξη στο σχολείο και ασταθή φοίτηση καθώς και μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε 170 μέλη της μειονότητας και μαθήματα εκμάθησης τουρκικής γλώσσας σε 664 εκπαιδευτικούς.

Στα προγράμματα αυτά απασχολούνται μόνιμοι και αδιόριστοι εκπαιδευτικοί με συγκεκριμένες ώρες και ατομικές συμβάσεις έργου που είχαν υπογράψει, σύμφωνα πάντα με την τότε υφιστάμενη νομοθεσία.
Η Κοινή, όμως, Υπουργική Απόφαση 22331/12 (ΦΕΚ -673 Β/7/3/2012 που ανακοινώθηκε και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 24/5/2012 αθετεί μονομερώς τις ήδη υπογεγραμμένες συμβάσεις θέτοντας μάλιστα ανώτατες αμοιβές και οι οποίες δεν μπορεί να είναι κατά μήνα μεγαλύτερες των τριακοσίων (300) ευρώ, ενώ τα δεδουλευμένα χρηματικά ποσά που πρέπει να καταβληθούν υπερβαίνουν το ποσό αυτό.

Επειδή θεωρούμε ότι η απόφαση αυτή των συναρμόδιων Υπουργείων είναι κατάφορα άδικη, δε σέβεται και δεν αναγνωρίζει το έργο και την προσφορά των εκπαιδευτικών, αλλά και υπάρχει ορατός ο κίνδυνος της πρόωρης διακοπής των προγραμμάτων αυτών, ζητούμε να μεσολαβήσετε άμεσα και να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε να επιτύχουμε την άμεση ρύθμισή της και την καταβολή όλων των δεδουλευμένων, σύμφωνα και με τις συμβάσεις έργου που έχουν υπογραφεί.

Ο Πρόεδρος Η Πρόεδρος Ο Πρόεδρος
Εκπ/κων ΠΕ Ξάνθης Εκπ/κων ΠΕ Ροδόπης Εκπ/κων ΠΕ Αλεξ/πολης

Ντούμος Δημήτριος Βενετοπούλου Παναγιώτα Χαριτάκης Φώτης


Πίνακας Αποδεκτών :
1. ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, κο Γ. Μπαμπινιώτη
2. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ κα

Keywords
Τυχαία Θέματα