Σύλλογος δ/ν Ν. Χανίων: Οχι στο κλείσιμο της ΕΤ- 24ωρη απεργία ΑΔΕΔΥ και ΓΣΕΕ

Ανακοινώσεις

Χανιά 12/6/2013

ΠΡΟΣ· Τους εκπαιδευτικούς της Π.Ε. Χανίων

· MME

ΘΕΜΑ: ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΡΤ – 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΔΕΔΥ ΚΑΙ ΓΣΕΕ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καταδικάζει την αυθαίρετη και σκοταδιστική απόφαση της τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, στη

δημόσια τηλεόραση και το ραδιόφωνο, αφήνοντας τους πολίτες έρμαιο στην «ποιότητα» των διαπλεκόμενων ιδιωτικών καναλιών, στις κουτσομπολίστικες εκπομπές και τα πληρωμένα ρεπορτάζ.

Αυτή η κυβέρνηση εξυπηρετεί την τρόικα, τα μνημόνια, τις τράπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματίες. Επιχειρεί να ξεπουλήσει τα πάντα, λιμάνια, αεροδρόμια, φυσικό και δημόσιο πλούτο για χάρη του μεγάλου κεφαλαίου, οδηγώντας εκατομμύρια συμπολίτες μας στη φτώχεια και την ανεργία, δίχως ασφάλιση, δημόσια υγεία και παιδεία.

Παράλληλα, στερούν από παιδιά και γονείς τα μοναδικά δημόσια ΜΜΕ που είχαν καθημερινά ποιοτικό παιδικό πρόγραμμα και στέλνουν τα παιδιά στις βίαιες και ακατάλληλες εκπομπές των ιδιωτικών καναλιών.

Στερούν σε όλους μας τα ποιοτικά ντοκιμαντέρ για το περιβάλλον και την ιστορία που είχαν καθημερινά τα δημόσια κανάλια. Προφανώς δε χρειάζονται πολίτες με ευαισθησίες για το περιβάλλον, γιατί αποτελούν τροχοπέδη στα σχέδια για καταστροφικές επενδύσεις μεγαλοκαρχαριών, εμποδίζουν την προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού, στην οποία είναι υποψήφιοι αγοραστές μεγαλοεπιχειρηματίες και καναλάρχες ιδιωτικών καναλιών. Δε χρειάζονται τα ντοκιμαντέρ για την Ιστορία, για να μπορούμε να ψηφίζουμε απρόσκοπτα ναζιστές, ξεχνώντας τα ναζιστικά εγκλήματα, που προβάλλονται μέσα από τις συχνότητες και τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης.

Στερούν από όλους μας την εκπαιδευτική τηλεόραση, τις εκπομπές για την τέχνη και τον πολιτισμό, οδηγώντας την Ελλάδα σε μια εποχή αμάθειας και βαρβαρότητας, που βεβαίως θα πρέπει να συμπληρωθεί με κλείσιμο σχολείων και απολύσεις και εκπαιδευτικών.

Είναι επιστροφή σε αλήστου μνήμης εποχές οι παραινέσεις της κυβέρνησης στους 2.600 απολυμένους εργαζόμενους της ΕΡΤ να κάνουν αίτηση επαναπρόσληψης. Επιστροφή στην περίοδο των πιστοποιητικών κοινωνικών φρονημάτων και της απόλυτης κυριαρχίας του πελατειακού κράτους, που υποτίθεται θέλουν να καταργήσουν.

Αυτό που γίνεται με την ΕΡΤ είναι πρόβα για όλο το Δημόσιο.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στις 6 στο απόγευμα στην Πλατεία της Αγοράς των Χανίων και αύριο στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ όπου συμμετέχει και η ΔΟΕ ενάντια στο κλείσιμο της ΕΡΤ και τΙς απολύσεις και στα συλλαλητήρια που θα ακολουθήσουν.

Από το ΔΣ

Tags: Σύλλογος δ/ν ΧανίωνΕΡΤ48ωρη απεργία
Keywords
Τυχαία Θέματα