Σύλλογος ΠΕ Χανίων: Οι ναζί δεν έχουν θέση στα Χανιά και στην Ελλάδα

Tweet

Χανιά, 12 Δεκεμβρίου 2013

ΘΕΜΑ: ΟΙ ΝΑΖΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι Ναζί δεν έχουν θέση στα Χανιά και στην Ελλάδα. Η Κρήτη έχει πληρώσει ακριβά

τη ναζιστική ιδεολογία με τα θηριώδη εγκλήματα των Ναζί που έκαψαν την Κάντανο, που δολοφόνησαν αμάχους, γέροντες και γυναικόπαιδα στο Κοντομαρί, στη Βιάννο, που βομβάρδισαν ανελέητα το νησί αδιαφορώντας για τους πολίτες, όταν έριχναν τις βόμβες τους στις πόλεις κι αφήνοντας ερειπωμένα τα Χανιά και τις άλλες πόλεις μετά τη Μάχη της Κρήτης.

Η χώρα μας πλήρωσε με τις άνανδρες δολοφονίες και τα εγκλήματα πολέμου των Ναζί στα Καλάβρυτα, το Δίστομο και σε όλη τη χώρα, τη ναζιστική ιδεολογία. Στο ναζισμό, εμείς ως χώρα, δώσαμε εκατοντάδες χιλιάδες ψυχές, που πέθαναν από την πείνα στην Κατοχή, όταν οι ναζιστές αποφάσισαν να αξιοποιήσουν για το στρατό τους τα αποθέματα τροφίμων της χώρας μας. Δεν ξεχνάμε ότι άφησαν πίσω τους μια χώρα ερειπωμένη, λεηλατημένη, ακόμη και χιλιάδες αρχαιότητες έκλεψαν από τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς μας χώρους. Άφησαν πίσω τους παιδιά σκελετωμένα, οικογένειες μισές, έκλεψαν με το «αναγκαστικό δάνειο» ακόμη και τα όποια χρήματα υπήρχαν στα ταμεία του ελληνικού κράτους..

Ερείπια άφησαν πίσω τους και σε όλη την Ευρώπη και την Αφρική, μαζί με το στυγερό έγκλημα, το Ολοκαύτωμα, την εξόντωση εκατομμυρίων ανθρώπων όχι μόνο στα πεδία των μαχών αλλά και σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και εξόντωσης, όπου πέθαναν με φρικτό τρόπο σε φούρνους, σε θαλάμους αερίων, ή από τα βασανιστήρια, Εβραίοι, Τσιγγάνοι, άνθρωποι με ειδικές ανάγκες και ψυχικά προβλήματα, αντιστασιακοί και πολιτικοί τους αντίπαλοι. Αυτή είναι η πολιτική πρόταση του ναζισμού και των υποστηρικτών του, αυτή είναι η πολιτική λύση που προτείνουν όλοι αυτοί που φωτογραφίζονται με τις σβάστικες και ντύνονται με τις στολές της Κου Κλουξ Κλαν και των Ναζί, όλοι αυτοί που ντύνονται με στολές παραλλαγής και γυμνάζονται δήθεν από «χόμπι», όλοι αυτοί που χαιρετάνε ναζιστικά και παριστάνουν πως πρόκειται για αρχαιοελληνικό χαιρετισμό.

Τι σχέση έχουν με την αρχαία Ελλάδα, τι σχέση έχουν με τη χώρα που γέννησε τη δημοκρατία, τη συμμετοχή των πολιτών στις αποφάσεις μέσα από λαϊκές συνελεύσεις; Τι σχέση έχουν με τη χώρα που αντικατέστησε τη βία με το διάλογο σε συνελεύσεις των πολιτών; Ο ναζισμός και ο φασισμός ως ιδεολογία είναι το ακριβώς αντίθετο από τη δημοκρατία: Ο φασισμός λατρεύει τη δύναμη και μιλάει για το δίκαιο του ισχυρότερου, η δημοκρατία προστατεύει τους αδύναμους από τους δυνατούς κι ισχυρούς.

Οι Ναζί δεν είναι η λύση, είναι το μακρύ χέρι του συστήματος. Δεν είναι το μέλλον, είναι το μαύρο παρελθόν των στρατοπέδων εξόντωσης κι ενός παγκόσμιου πολέμου. Δεν υπερασπίζονται τους φτωχούς, αντίθετα προσπαθούν να τους μετατρέψουν σε πειθήνια εκτελεστικά όργανα για την εκτέλεση αδίστακτων εγκλημάτων, όπως πρόσφατα είδαμε με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Τα μνημόνια, η τρόικα, η κυβέρνηση που απολύει χιλιάδες ανθρώπους, που αφήνει ανθρώπους να πεθαίνουν χωρίς θέρμανση από τα μαγκάλια ή άστεγοι στους δρόμους, που έφερε τη χώρα στην εξαθλίωση και με παγκόσμιο ρεκόρ ανεργίας, δεν αντιμετωπίζονται με μίσος του ενός κατατρεγμένου για τον άλλο. Αντιμετωπίζονται με αλληλεγγύη, με συμμετοχή, με ενεργοποίηση των πολιτών στα συνδικάτα, με καθημερινούς αγώνες μέχρι να πληρώσουν την κρίση εκείνοι που τη δημιούργησαν, το μεγάλο κεφάλαιο, οι τράπεζες.

Γι’ αυτό, ας μην αφήσουμε την ιδεολογία του μίσους να φωλιάσει και στα Χανιά, Να διαδηλώσουμε το δικό μας «ΟΧΙ» στο ναζισμό, συμμετέχοντας στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, στις 3 μμ, στην Πλατεία της Αγοράς Χανίων.

Για το ΔΣ

Ο Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας

Φώτης Ποντικάκης Αθανάσιος Σακελλαρίδης

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΧανίωνΝΑΖΙ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα