Σύλλογος ΠΕ "Γ. Σεφέρης": Οι υπεράριθμοι στα σχολεία

Tweet

Αρ.Πρωτ 174

Ν. Ιωνία 8/9/2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ»

Ν. Ιωνίας – Ηρακλείου – Mεταμόρφωσης - Λυκόβρυσης

Μουταλάσκη 64 Ν. Ιωνία

210-2812938 – 6972008336

mail : [email protected]

Προς : τα μέλη του Συλλόγου μας

τον τύπο

θέμα : Υπεράριθμοι στα σχολεία

Απ΄ τον Απρίλη ο Σύλλογος έχει προειδοποιήσει για τα σχέδια της κυβέρνησης και των παπαγάλων της, για τον περιορισμό των οργανικών

θέσεων με κάθε τρόπο. Ήδη τα σχέδιά τους βγήκαν στη φόρα. Ετοιμάζονται να κλείσουν τα ολοήμερα, να συμπτύξουν τμήματα, να μετακινήσουν παιδιά απ΄ το ένα σχολείο στο άλλο, να μετακινήσουν συναδέλφους.

· Ο διευθυντής της Β΄ Αθήνας μιλά για «80 υπεράριθμους στη Β΄ Αθήνας» πριν ακόμα ανοίξουν τα σχολεία, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του.

· Από πέρσι έχουν αρχίσει να μιλούν για κλείσιμο του ολοήμερου ή για λειτουργία του μόνο με ειδικότητες ( που όπως κάθε χρόνο ΙΣΩΣ τις διορίσουν κάποιες το Δεκέμβρη)

· Ο διευθυντής διεύθυνσης του Πειραιά (πρώην διευθυντής του 3ου Δ.Σ. Μεταμόρφωσης) τα δηλώνει όλα αυτά με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. (δε θα στελεχωθούν τα ολοήμερα τμήματα με δασκάλους, μετακίνησεις δασκάλων απ΄ τα ολοήμερα για να καλυφτούν τα κενά της πρωινής ζώνης, μετακίνηση εκπαιδευτικών σε όμορα σχολεία για να συμπληρώνουν ωράριο, μετακίνηση δασκάλων απ΄ τα τμήματα ειδικής αγωγής στα κανονικά τμήματα, κλπ)

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Γ. Σεφέρης», απ΄ την πρώτη μέρα της νέας χρονιάς προειδοποίησε τους συνδέλφους και τους κάλεσε να μην υπακούσουν σε καμμιά εντολή της διοίκησης.

Τώρα, ακόμα και μέσα στο Σαββαοκύριακο, κάποιοι Διευθυντές στο Ν. Ηράκλειο, δούλοι και υποτακτικοί της διοίκησης, βιάστηκαν να ενημερώσουν συναδέλφους ότι «το ολοήμερο δε θα λειτουργήσει και είσαι υπεράριθμος», «αλλά μην ανησυχείς, θα πάς στην Ανατολική Αττική ή στον Πειραιά που έχει κενά».

· Καταγγέλουμε αυτούς τους διευθυντες που δείχνουν πρόθυμοι να εκτελέσουν «εντολές» που πιο πολύ μοιάζουν με … φήμες παρά με εντολές. (σύμπτυξη τμήματος, κλείσιμο ολοήμερου, υπεραριθμίες συναδέλφου κλπ). Πάνε να δημιουργήσουν τετελεσμένα πατώντας στο φόβο που καλλιεργούν στα σχολεία.

· Καλούμε τους συναδέλφους να αποφασίσουν για όλα αυτά που αφορούν στο κάθε σχολείο, στο Σύλλογο Διδασκόντων. Να σκεφτούν και να δράσουν ως ΑΝΘΡΩΠΟΙ και ως ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, κι όχι σαν υποχείρια της διοίκησης.

· Καλούμε τους συναδέλφους, να μην εκτελέσουν καμιά σχετική εντολή και να μην προβούν σε καμμιά ενέργεια, αν δεν είναι γραπτή (με σφραγίδες και υπογραφές) κι αφού πρώτα ενημερώσουν το σύλλογο ώστε να δούμε σε τι ενέργειες θα προχωρήσουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε αυθαιρεσία.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ

ΣΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΤΟΥ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΝΕΤΤΑ ΑΛΤΑΝΗ ΝΕΛΗ ΒΟΡΓΙΑ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα