Σύλλογος ΠΕ Γλυφάδας, Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης: Μετακίνηση συναδέλφου Δ.Σ. Διλόφου

Ανακοινώσεις

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

Γλυφάδας – Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης

Παλμύρας & Ανδ. Παπανδρέου 42, 16561, Γλυφάδα

Τηλ. & Fax: 2109610842

www.sepeg.gr , e-mail: [email protected]

4/2/2013

Aρ. Πρωτ : 33

Προς : 1)ΠΥΣΠΕ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ

2)ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΟ Κ. ΜΑΝΔΡΙΚΑ

3) ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΟΝΕΩΝ ΔΣ ΔΙΛΟΦΟΥ

4) ΔΟΕ

5) ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΠΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

6) ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΑΝ. ΑΤΤΙΚΗΣ 7) ΜΕΛΗ ΜΑΣ

ΘΕΜΑ:

Το ΔΣ του συλλόγου καταγγέλλει την απαράδεκτη και αντιπαιδαγωγική απόφαση του ΠΥΣΠΕ Αν. Αττικής να μετακινήσει συνάδελφο γυμναστή από το ΔΣ του Διλόφου Βάρης, για 10 ώρες, στο Δ. Σχολείο του Κουβαρά.

H Λειτουργία του ΠΥΣΠΕ οφείλει να λύνει τα προβλήματα λειτουργίας των σχολείων και να καλύπτει τα μεγάλα κενά που εξακολουθούν να έχουν χωρίς να μεταφέρει το πρόβλημα από το ένα σχολείο στο άλλο κάνοντας «λάστιχο» τους εκπαιδευτικούς.

Η απόφαση αυτή που πάρθηκε κατά πλειοψηφία από τα διορισμένα μέλη και με αντίθετους τους δύο αιρετούς, πολλαπλασιάζει τα προβλήματα στη λειτουργία του Δ. Σχ. Διλόφου το οποίο είναι ήδη βεβαρημένο από ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων της διδασκαλίας των αγγλικών καθώς και της διδασκαλίας της μουσικής.

Σ΄ αυτή την κατάσταση προσθέτει το ΠΥΣΠΕ και την έλλειψη του γυμναστή για τα μισά τμήματα του σχολείου , με σοβαρές αλλαγές στο πρόγραμμα και με σύμπτηξη του Γ΄ τμήματος του Ολοημέρου.

Η εφαρμογή αυτής της απόφασης θα σημαίνει βεβαίως, ότι η διδασκαλία της ΦΑ θα να ανατεθεί σε εκπαιδευτικό Π.Ε.70 για τα μισά τμήματα του Σχολείου, πράγμα αντίθετο με τη σχολική νομοθεσία, αφού ο εκπ/κος Φ.Α., ήταν τοποθετημένος με πλήρες ωράριο εργασίας για την κάλυψη των ωρών ΦΑ του σχολείου.

Τέλος σε ότι αφορά το «δίλλημα» που συζήτησε το ΠΥΣΠΕ, αντί για τον γυμναστή να μετακινηθεί εκπ/κός Π.Ε.70 του ιδίου Σχολείου, εμείς απαντούμε πως τα διλήμματα δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται στην εκπαίδευση μόνο με διοικητικό καθήκον αλλά με παιδαγωγική ευθύνη, πως έχουμε να κάνουμε με μαθητές που στην προκειμένη περίπτωση θα υποστούν αλλαγή δασκάλου για δεύτερη φορά μέσα στην ίδια σχολ. χρονιά.

Θέλουμε επίσης να καταγγείλουμε τον τρόπο διαχείρισης του περισσεύματος ωρών και τη διασπορά εκπαιδευτικών σε αποστάσεις σχολείων των οποίων τα κενά καλούνται να καλύψουν με μεγάλες απώλειες χρημάτων και χρόνου.

Ο σύλλογος μας καταγγέλλει την τακτική διάλυσης του δημόσιου σχολείου και της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών στα οποία οδηγεί η πολιτική των Μνημονίων και των περικοπών της κυβέρνησης (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ) της ΕΕ και του ΔΝΤ. Η μόνη λύση στα προβλήματα των δημόσιων σχολείων είναι η αποστολή των αναγκαίων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες με τους αντίστοιχους εκπαιδευτικούς και τις αντίστοιχες ειδικότητες. Να καλυφθούν τώρα όλες οι πραγματικές ανάγκες.

Το ΔΣ καλεί το σύλλογο διδασκόντων να αντιδράσει στην αυθαίρετη απόφαση του ΠΥΣΠΕ.

To Δ.Σ. θα ενημερώσει τους γονείς του σχολείου και θα τους καλέσει σε κοινό αγώνα για την ακύρωση της απόφασης του ΠΥΣΠΕ και την κάλυψη όλων των αναγκών του σχολείου.

Καλεί όλους τους συλλόγους της Αν. Αττικής να προχωρήσουμε σε καταγγελία της αυθαίρετης απόφασης και σε κοινή διαμαρτυρία στη Δ/νση την Παρασκευή 8/2 στις 2μμ στη Δ/νση για να απαιτήσουμε την ανάκληση της απόφασης.

Κάνουμε έκκληση για άλλη μια φορά στα διορισμένα μέλη του ΠΥΣΠΕ να σεβαστούν τις ανάγκες του σχολείου στο Δίλοφο.

ΤΟ Δ.Σ.

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΓλυφάδαςΒούλαςΒάρηςΒουλιαγμένης
Keywords
Τυχαία Θέματα