Σύλλογος ΠΕ "Η Αθηνά": Σχετικά με την προσωρινή Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. της ΔΟΕ

28 Μαρτίου 2012
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.
« η Αθηνά »

Koρίνης 20, Γαλάτσι
τηλ-φαξ 210-2912250

ΘΕΜΑ: Σχετικά με την προσωρινή Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. της ΔΟΕ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. «η Αθηνά» θεωρεί ότι η προσωρινή Ημερήσια Διάταξη του Δ.Σ. της ΔΟΕ δεν ανταποκρίνεται στις ανάγκες των εκπαιδευτικών και του δημόσιου σχολείου και δε δίνει διεκδικητικό-αγωνιστικό διέξοδο μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε, ως

εκπαιδευτικοί και εργαζόμενοι, από την ιδιότυπη κοινοβουλευτική, πολιτική και οικονομική χούντα, κυβερνώντων-τρόικα. Ως εκ τούτου το Δ.Σ. απορρίπτει την προσωρινή Ημερήσια Διάταξη και ζητά την αλλαγή της, με βάση το πολιτικοσυνδικαλιστικό, αγωνιστικό και διεκδικητικό πλαίσιο, με το οποίο ο Σύλλογος κινείται και δρα και το οποίο σας αποστέλλουμε.

I. Πολιτικό, συνδικαλιστικό, αγωνιστικό πλαίσιο του συλλόγου

Όπως ήταν προσχεδιασμένο εδώ και μήνες από τους επικυρίαρχους της Τρόικα, τότε που αντιμετωπίζοντας τη χώρα ως αποικία, αξιοποιώντας ένα υποτελές και εξωνημένο πολιτικό σύστημα, κουρέλιασαν από κοινού με τους κρατούντες ακόμα και την ίδια την αστικοδημοκρατική νομιμότητα, έδωσαν την πρωθυπουργία στον Λ. Παπαδήμο, εκπρόσωπο του εγχώριου αλλά και του διεθνούς τραπεζιτικού κεφαλαίου και έστησαν το λαομίσητο μαύρο κυβερνητικό μέτωπο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ με σαφή στόχο να καταστείλουν τους κοινωνικούς και εργατικούς αγώνες, να φυλακίσουν τα «όχι» του λαού, να τρομοκρατήσουν την κοινωνία και να εκφράσουν την εποχή της ολοκληρωτικής επέλασης των δυνάμεων της αγοράς και της συντριβής των κοινωνικών, εργατικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, επικυρώθηκε στις 12 Φλεβάρη στην κατοχική Βουλή της σύγχρονης κοινοβουλευτικής χούντας, παρά τις σημαντικές απώλειες, με την ψήφο 199 δοσίλογων βουλευτών, η νέα δανειακή σύμβαση, τα μέτρα της και η οικονομική πολιτική που απορρέει απ’ αυτήν: της δια βίου λιτότητας, της απόλυτης εξαθλίωσης - εξόντωσης των εργαζομένων και της πολιτικοοικονομικής κατοχής της χώρας.
Ως σύλλογος, κόντρα σε αυτήν την αποκρουστική συμμορία της καπιταλιστικής βαρβαρότητας, χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες χιλιάδες νεολαίους και εργαζόμενους που αψήφησαν την προκλητική ιδεολογική τρομοκρατία που εξαπέλυσαν όλες αυτές τις μέρες ο δοτός πρωθυπουργός και τα κόμματα του Μνημονίου. Όσους και όσες αψήφησαν τα παπαγαλάκια και τους ιεροεξεταστές των ΜΜΕ που έβγαζαν καρτέλες με το πόσο θα πεινάσουμε, πόσα φάρμακα δεν θα έχουμε και πόση βενζίνη θα μας λείψει και συμμετείχαν στη πιο μεγάλη διαδήλωση μετά τον πόλεμο, αψηφώντας την ατέλειωτη βία των δυνάμεων καταστολής, το εγκληματικό και δολοφονικό σχέδιο μιας χούντας του κεφαλαίου, που ήθελε στην κυριολεξία να εξαφανίσει την εικόνα των διαδηλωτών με τόνους από χημικά, με διαρκείς επιθέσεις πραιτοριανών-μισθοφόρων κατά του «εχθρού λαού», με τρομοκρατία, συλλήψεις, βασανισμούς, αλλά και με άθλια επιχείρηση συκοφάντησης του εξεγερτικού κλίματος της διαδήλωσης που φούντωνε στον αντίποδα της άγριας καταστολής.
Keywords
Τυχαία Θέματα