Σύλλογος ΠΕ Καλλιθέας- Μοσχάτου: ΟΧΙ στη σύμπτυξη τμημάτων στο 3ο και 27ο Δ. Σχ. Καλλιθέας.

Tweet

Καλλιθέα, 10/10/2013 Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε.Καλλιθέας - Μοσχάτου«Αριστοτέλης – Έλλη Αλεξίου»www.ekpaideutikoi.grΤηλ. επικοινωνίας: [email protected]

Αρ. Πρ.154

Πρός

- Δημοτικά Καλλιθέας-Μοσχάτου

- Νηπιαγωγεία Καλλιθέας-Μοσχάτου

- ΔΟΕ

- Ένωση Γονέων Καλλιθέας

- Ένωση Γονέων Μοσχάτου

- ΠΥΣΠΕ Δ΄Αθήνας

Θέμα :ΟΧΙ στη σύμπτυξη τμημάτων στο 3ο και 27ο Δ. Σχ. Καλλιθέας.

Δευτέρα

14/10/2013

μαζική παράσταση στη Δ΄Διεύθυνση, στις 1:00 μ.μ. 2ωρη διευκολυντική στάση εργασίας

Με μεγάλη μας οργή και αγανάκτηση πληροφορηθήκαμε την απόφαση του ΠΥΣΠΕ για τη σύμπτυξη των 3 τμημάτων της Α΄ τάξης του 3ου και 27ου Δημοτικών Σχολείων Καλλιθέας, και ουσιαστικά την κατάργηση μιας οργανικής θέσης και την προοπτική συγχώνευσης των δύο σχολείων.

Χωρίς αμφιβολία, μια τέτοια απόφαση σημαίνει μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού με αποτέλεσμα να οδηγηθούν συνάδελφοί μας στην απόλυση και την ανεργία αλλά ταυτόχρονα και υποβάθμιση των όρων παροχής εκπαίδευσης στους μαθητές.

Η σύμπτυξη τμημάτων στα δύο σχολεία ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ.

Πίσω από τη σύμπτυξη αυτή βρίσκονται μαζικές μετακινήσεις μαθητών σε όλα τα σχολεία, δημιουργία υπεράριθμων και «διαθέσιμων» εκπαιδευτικών, κατάργηση των ορίων των σχολείων, αύξηση των μαθητών ανά τμήμα, στην κατεύθυνση κλεισίματος 10.000 τμημάτων και άνω των 1.000 σχολείων στο επόμενο διάστημα.

Όσο η διοίκηση θα συμπτύσσει - κλείνει τμήματα και θα καταργεί οργανικές θέσεις για να μετακινήσει εκπαιδευτικούς σε άλλα σχολεία ή άλλα ΠΥΣΠΕ, τόσο η εκπαιδευτική - παιδαγωγική πράξη θα υποχωρεί σε σχέση με τη λογιστική των αριθμών και τη γραφειοκρατική ερμηνεία των εγκυκλίων, και η ομορφιά της παιδαγωγικής λειτουργίας θα μπαίνει στην ουρά για «μια χάρη».

Αντίθετα εμείς οι εκπαιδευτικοί επιδιώκουμε όταν προκύπτει από τους αριθμούς να «σπάνε» τα τμήματα, όπου υπάρχει διαθέσιμη αίθουσα, καθώς αυτό οδηγεί στη μείωση του αριθμού των μαθητών στην τάξη προς όφελος, πρώτα και κύρια των όρων εκπαίδευσης και των μαθητών μας.

Υπενθυμίζουμε ότι το χρόνιο αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος είναι οι 20 μαθητές ανά τμήμα και 15 μαθητές για τα νηπιαγωγεία, την Α και Β τάξη.

Η μόνη απάντηση πρέπει να είναι ο μαζικός αγώνας εκπαιδευτικών – γονέων - εργαζομένων.

Αυτό που επιχειρείται σήμερα στο συγκεκριμένο σχολείο αλλά και σε όλη την εκπαίδευση είναι να «περισσέψουν» οι εκπαιδευτικοί, στις λογικές των απαιτήσεων της Κυβέρνησης και της Τρόικας ώστε να συμπληρωθεί ο μαγικός αριθμός των χιλιάδων εργαζομένων που πρέπει ν’ απολυθούν, με ολέθριες συνέπειες για το δημόσιο σχολείο και την εκπαίδευση των μαθητών μας.

Είναι πλέον καθαρό ότι οι εντολές του Υπουργείου και της διοίκησης σε ότι αφορά τις εγγραφές, μετακινήσεις μαθητών , χωρητικότητα αιθουσών κλπ στρέφονται κατά της δημόσιας εκπαίδευσης και των μορφωτικών δικαιωμάτων των παιδιών. Το μόνο που επιδιώκουν είναι να συνεισφέρουν καθαρά στην απόλυση και στη μη επαναπρόσληψη των χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων καθώς και στις υποχρεωτικές μεταθέσεις εκπαιδευτικών λόγω πλαστών «πλεονασμάτων» εκπαιδευτικού προσωπικού και στις μελλοντικές απολύσεις των μονίμων, λόγω μείωσης των θέσεων.

Οι εκπαιδευτικοί όμως στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση δε συμμορφώνονται με τα παραπάνω σχέδια

· Είμαστε αντίθετοι στη λογική που θέλει να προσεγγίζει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς ως αριθμούς και δε θέλει να θυμάται ότι πρόκειται για ανθρώπους.

· Είναι πια ξεκάθαρο ότι στη συγκυρία αυτή καθένας και καθεμιά από τη θέση που βρίσκεται κρίνεται από τα έργα του.

Ή με την κυβερνητική πολιτική ή με τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών.

Για αυτό δηλώνουμε πως:

Θα σταθούμε στο πλευρό των μαθητών μας, των ανάστατων γονιών τους και των συναδέλφων μας, που θα υποχρεωθούν για μια ακόμη φορά να μετακινηθούν παρά τη θέλησή τους.

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ:

· Το ΠΥΣΠΕ να ανακαλέσει την παραπάνω απόφαση (και κάθε άλλη απόφαση σύμπτυξης τμημάτων) επειδή αυτό προκαλεί αλυσιδωτά μια σειρά προβλήματα στα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών και στη μαθησιακή διαδικασία.

· Τη Δ.Ο.Ε να παρέμβει άμεσα και προς το Υπουργείο Παιδείας για τη διενέργεια των απαραίτητων διορισμών που θα λύσουν τέτοιου είδους προβλήματα σε όλη την ελληνική επικράτεια.

· Γονείς και Εκπαιδευτικούς τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013, στις 1:00 μ.μ. από στη Δ΄Δ/νση για να δηλώσουμε την αντίθεσή μας στην πολιτική της μείωσης των οργανικών και λειτουργικών κενών που στόχο έχουν τις μαζικές απολύσεις στο δημόσιο και να ανατρέψουμε την οποιαδήποτε απόφαση σύμπτυξης τμημάτων

Το Δ.Σ του Συλλόγου προκηρύσσει διευκολυντική δίωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013 (12-2),για τους συναδέλφους που θα παραβρεθούν στην παράσταση διαμαρτυρίας.

«AΠΟΡΟΥΜΕ ΤΙ ΘΑ ΤΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ»

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

O ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΟΥΚΑ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΝΙΚΟΣ

Tags: Σύλλογος ΠΕ Καλλιθέας- Μοσχάτου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα