Σύλλογος ΠΕ Κέρκυρας: Καταγγελία για καταδίκη συνδικαλιστών ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ανακοινώσεις

Θέμα:«Καταγγελία για καταδίκη συνδικαλιστών ΠΟΕ-ΟΤΑ»

Το Δ.Σ του Συλλόγου Εκπ/κών Π.Ε Ν. Κέρκυρας καταγγέλλει την απόφαση του μονομελούς πλημμελειοδικείου Αθηνών, που καταδίκασε τρεις εργαζόμενους συνδικαλιστές των ΟΤΑ σε 6μηνη φυλάκιση επειδή «παραβρέθηκαν» και στήριξαν τον απεργιακό αγώνα των συναδέλφων τους στο Δήμο Ηρακλείου Αττικής το 2007(!!!).

Το δικαστήριο καταδίκασε τους Νίκο Αδαμόπουλο, μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ,

πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας, Βασιλική Καραγεώργου, πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Ηρακλείου Αττικής και πρώην μέλος της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ και Νίκο Μαυρουδή, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας και εκλεγμένο μέλος του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από διαδικασία 2 ωρών, κατά την οποία δεν προέκυψε καμία αξιόποινη πράξη, ενώ ακόμα και οι καταθέσεις αστυνομικών και άλλων μαρτύρων επέμειναν ότι δεν υπήρξε κανένα επιβαρυντικό στοιχείο. Χαρακτηριστικό της απόφασης η αγόρευση του εισαγγελέα ο οποίος δήλωσε πως παρόλο που δεν προκύπτουν εμφανή στοιχεία «και μόνο η παρουσία των 3 συνδικαλιστών στον απεργιακό αγώνα, ασκεί ψυχολογική βία σε αυτούς που ήθελαν να εργαστούν» και πρότεινε την καταδίκη τους!

Όλο και πιο καθαρά φαίνεται ότι η μνημονιακή κυβέρνηση δεν έχει στόχο να «χτυπήσει την διαφθορά στο δημόσιο» όπως λέει, αλλά να τρομοκρατήσει όποιον παλεύει για αξιοπρεπή ζωή και εργασία.

Η καταδίκη των τριών συνδικαλιστών έχει στόχο να φιμώσει τους αγώνες, να απαγορεύσει ακόμα και την αλληλεγγύη, να καθυποτάξει κάθε φωνή αντίστασης και αγώνα, ιδιαίτερα τις πιο ενοχλητικές και μαχητικές.

Η απόφαση αυτή, όπως και κάθε δίωξη εργαζομένων για τους αγώνες τους, θα βρει απέναντί της την μαζική αλληλεγγύη του κόσμου της δουλειάς και του αγώνα..

· Ενωμένοι σπάμε την μνημονιακή τρομοκρατία

· Να σταματήσει κάθε δίωξη των 3 συνδικαλιστών

Καμία ποινικοποίηση των αγώνων του λάου

Tags: Σύλλογος ΠΕ ΚέρκυραςΠΟΕ - ΟΤΑσυνδικαλισμός
Keywords
Τυχαία Θέματα