Σύλλογος ΠΕ Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας: Ανακοίνωση για την απεργία των διοικητικών υπαλλήλων και το πειθαρχικό στον Πρύτανη

Tweet

ΕΔΡΑ 8Ο Δ.Σ. ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΠΛΑΝΗ ΜΑΡΙΑ τηλ./ fax: 210-4958281, ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ τηλ. 210-5616437 Κορυδαλλός, 6/12/2013

Ο υπουργός Παιδείας φαίνεται πως ζήλεψε τα έργα και της ημέρες της Χούντας με την πράξη του να απαιτήσει την παύση του Πρύτανη του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου

της χώρας. Η κίνησή του αυτή αποδεικνύει την πολιτική συνέπεια του ίδιου προσωπικά όπως και της κυβέρνησης στην οποία ανήκει. Με κάθε κόστος θέλει να υλοποιηθεί ο στόχος της απόλυτης και οριστικής εξάρθρωσης του Δημόσιου Πανεπιστημίου και ευρύτερα του συστήματος Δημόσιας Εκπαίδευσης της χώρας. Επιτέλους ο ακραίος, φασιστικής λογικής, νεοφιλελευθερισμός βρίσκει τους εκφραστές του, τα πειθήνια πολιτικά του ενεργούμενα που προστρέχουν να τους συνδράμουν υπηρέτες-δημοσιογράφοι όλων ανεξαιρέτως των ιδιωτικών τηλεοπτκών μέσων προπαγάνδας. Το αποτέλεσμα είναι η αμετάκλητη φτωχοποίηση και καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας, αρκεί να πραγματοποιηθεί πλήρως η ιδεολογική τους εμμονή.

Αν αναλογιστούμε πως έχουν εξελιχθεί τα πρωτοφανή γεγονότα με τις διαθεσιμότητες των διοικητικών υπαλλήλων και την δίωξη του Πρύτανη Πελεγρίνη όλοι καταλαβαίνουμε ότι η κυβέρνηση είναι ο πιο πειθήνιος δούλος πολλών αφεντάδων.

Τις εντολές τις δίνουν τα δημοσιογραφικά φερέφωνα των καναλιών προλειαίνοντας το έδαφος με τις εξουθενωτικές επιθέσεις λάσπης και παραπληροφόρησης για να ακολουθήσουν κατόπιν οι κυβερνητικές αποφάσεις που παραπέμπουν όσον αφορά τη μορφή και το περιεχόμενο σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης.

Και στο τέλος αν δεν έχει τσακιστεί κάθε αντίδραση πριν καν γίνει επικίνδυνη για την καθεστωτική ισορροπία ακολουθούν τα τάγματα εφόδου, οι πραιτωριανοί ανεγκέφαλοι με τα κράνη και τις ασπίδες για να επιβάλλουν το νόμο και την τάξη, όπου ο νόμος και η τάξη είναι ταυτόσημες με την παραβίαση κάθε έννοιας αστικής νομιμότητας.

Είναι τραγελαφικό να βλέπουμε κάθε βράδυ τα ίδια πρόσωπα να ξεσκίζουν τις αξιοπρέπειες ανθρώπων τους οποίους εκ προοιμίου έχουν μετατρέψει σε θύματα με τη δύναμη της τηλεοπτικής εικόνας βαφτίζοντας τη συκοφαντία ενημέρωση, τη γνώμη τους βεβαιότητα και τη λάσπη έκφραση της κοινής γνώμης και να τους εξαλείφουν σαν να είναι τα περιττώματα της Ιστορίας.

Oι «τηλε-αστέρες» εισαγγελείς (ο«λαγός»Πρετεντέρης, η άτεγκτη και σιδηρά Τρέμη, η γνωστή οικογένεια των Καψήδων –που σε κάθε κουβέντα τους για την Εκπαίδευση δεν ξεχνούν να μας θυμίζουν το πόσο σπουδαίο είναι το Κολλέγιο Αθηνών και οι απόφοιτοί του- αλλά και ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ψυχάρης(του γνωστού συγκροτήματος) που προτρέπει,με τον τρόπο του, να φύγουν και να σπουδάσουν όλοι στο εξωτερικό) έχοντας εξασφαλίσει την ασυλία και το απυρόβλητο με τις πλάτες των αφεντικών που υπηρετούν σπιλώνουν συνειδήσεις ,καταδικάζουν κάθε κινητοποίηση και κάθε αγώνα των εργαζόμενων ενώ την ίδια στιγμή «κλαίνε» πάνω από το φέρετρο της 13χρονης που πέθανε από το κρύο σε μια Ελλάδα που αιμορραγεί ΚΑΙ με δική τους ευθύνη.

Μην έχετε αυταπάτες !!! Μη σας ξεγελούν τα κροκοδείλια δάκρυα για το Πανεπιστήμιο που είναι κλειστό. Όταν θα ανοίξει θα αρχίσουν στην πρώτη ευκαιρία να το λοιδορούν και να απαξιώνουν όσους πανεπιστημιακούς δεν σκύβουν το κεφάλι ακόμα και για το πώς διδάσκουν ,τι διδάσκουν.Θα μιλήσουν για την κακή θέση του Πανεπιστημίου στην παγκόσμια κατάταξη αλλά «μούγκα» για την υποχρηματοδότηση και την εγκατάλειψη.

Ο Υπουργός έχει κηρύξει ένα πρωτοφανή πόλεμο στα Πανεπιστήμια αποψιλώνοντάς τα μεταξύ άλλων και από το ανθρώπινο δυναμικό τους, ενώ σήμερα επιτίθεται στη διοίκηση τους στο πρόσωπο του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθ. Πελεγρίνη. Γιατί στήριξε τον αγώνα των εργαζόμενων ,γιατί δε συμβιβάστηκε, γιατί αντιστάθηκε.

Με μια απαράδεκτη επέμβαση στο αυτοδιοίκητο του Πανεπιστημίου τον παραπέμπει σε πειθαρχικό με τη σαθρή κατηγορία ότι οι "πράξεις και παραλείψεις του έθιξαν το κύρος και τη λειτουργία του Πανεπιστημίου". Δηλώνουμε απερίφραστα ότι οι "πράξεις και παραλείψεις" του υπουργού είναι αυτές που έχουν πλήξει το "κύρος και τη λειτουργία των πανεπιστημίων".

Είναι η συστηματική αποδυνάμωση των Πανεπιστημίων από την πλευρά της Πολιτείας τόσο μέσω της ελλειμματικής χρηματοδότησης όσο και της διαθεσιμότητας των υπαλλήλων που πλήττουν το Πανεπιστήμιο.

Η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ για 13η εβδομάδα δείχνει πως υπάρχει τρόπος να σταματήσουμε στην πράξη τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις που θα ακολουθήσουν. Σαν εκπαιδευτικοί ,εννοούμε ΟΛΜΕ και ΔΟΕ ,αρκεστήκαμε στις αποτυχημένες «τουφεκιές» των 24ωρων και 48ωρων απεργιών και αφήσαμε να περάσουν οι διαθεσιμότητες στην εκπαίδευση. Αν δεν αντιδράσουμε θα έρθει, μην έχετε καμιά αμφιβολία, και η δική μας η σειρά. Αν δεν ορίσουμε τις «κόκκινες γραμμές» μας, αν δε σφίξουμε τα δόντια και τις γροθιές ,αν δε ματώσουμε θα πορευόμαστε σκυφτοί και μοιραίοι «προσμένοντας ίσως κάποιο θαύμα» που δε θα έρθει ποτέ και στο τέλος θα βρεθούμε στο δρόμο. «Αισθάνομαι δέος» είπε ο πρύτανης Πελεγρίνης «για την απεργία αυτών των ανθρώπων που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν το σώμα τους. Δεν ξέρω αν θα είμαι εδώ μαζί τους αύριο αλλά νιώθω περήφανος για τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου».

Μαζικοί και δυναμικοί αγώνες φέρνουν αποτελέσματα όπως έδειξε η απεργία των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ .Έχουμε υποχρέωση απέναντι στους εαυτούς μας και την Ιστορία να αγωνιστούμε απέναντι στο άδικο και την εξαθλίωση που μας προσφέρουν. Να πάρουμε την τύχη μας στα χέρια μας. Να πολεμήσουμε και να νικήσουμε

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Αρβανίτης Βασίλης

Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Καπλάνη Μαρία

Tags: Σύλλογος ΠΕ Κορυδαλλού - Αγ. Βαρβάρας Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα