ΣΥΡΙΖΑ: Κατάληψη και διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά

Tweet

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

17.9.2013

«Κατάληψη και διαμαρτυρία στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά».

Στη κατάληψη των γραφείων της Διεύθυνσης Β’θμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά παρευρέθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά .

Η βουλευτής Τζένη Βαμβακά συναντήθηκε με μαθητές του 10ου Λυκείου της Παλιά Κοκκινιάς και εκπαιδευτικούς της ΕΛΜΕ Πειραιά

και συμμετείχε στη πορεία διαμαρτυρίας προς την Διεύθυνση Β΄θμιας Εκπαίδευσης Πειραιά όπου πραγματοποίησαν ολιγόωρη κατάληψη.

Ο κλάδος των εκπαιδευτικών είναι ο πρώτος που μπήκε στο στόχαστρο των μνημονιακών επιλογών ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, ανατρέποντας πλήρως το εργασιακό τους καθεστώς. Εκτός από τις μεγάλες μισθολογικές περικοπές που υπέστη ο κλάδος, οι καθηγητές μετρούν φέτος 16.000 λιγότερους στα σχολεία.

Πρόκειται για τους 2.500 που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα από την Τεχνική Εκπαίδευση, τους 3.500 που συνταξιοδοτήθηκαν, τους 5.000 καθηγητές που μετατάχθηκαν στα Δημοτικά και τους 5.000 αναπληρωτές που δεν θα προσληφθούν φέτος εξαιτίας των σκληρών περικοπών στα σχετικά κονδύλια. Από 12.000 αναπληρωτές που είχαν προσληφθεί πέρσι, φέτος, όπως έχει ανακοινώσει το υπουργείο Παιδείας, θα προσληφθούν 2.000 άτομα.

Όχι στην κατακερμάτιση της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. Όχι στο Νέο Λύκειο των ιδιωτικών συμφερόντων και των ιδιωτικών ΙΕΚ.

Πολιτικό γραφείο

Ευγενίας (Τζένης) Βαμβακά

Βουλευτού Β’ Πειραιά ΣΥ.ΡΙΖ.Α- Ε.Κ.Μ

Τηλ. 2103708180 – Τηλ./ FAX: 210 4929349

E-mail : [email protected]

Tags: ΣΥΡΙΖΑΔΔΕ Πειραιά Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα