Το Σιωπητήριο της 11ης Σεπτεμβρίου, του Θεολόγου Γιαννουλάκη

Tweet

Το Σιωπητήριο της 11ης Σεπτεμβρίου

Σιωπητήριο θα σημάνει το πρώτο κουδούνι της 11ης Σεπτεμβρίου του 2013 για 2.122 εκπαιδευτικούς της Τεχνικής Εκπαίδευσης. Για μια ζωή ο ήχος αυτός ήταν προσκλητήριο στον αγώνα της μάθησης και της διαπαιδαγώγησης των παιδιών μας.

Τα παιδιά της τεχνικής επαγγελματικής εκπαίδευσης που μαζί τους περνούσαμε την παραζάλη της εφηβείας τους και τους μαθαίναμε την τέχνη που αγαπούσαν για να μπορέσουν από τα 18 τους να βγουν

στη ζωή και να την αντιμετωπίσουν με τα εφόδια που αποκτούσαν.

Συνάδελφοι, μας τα στέρησαν όλα αυτά. Δεχθήκαμε τρομοκρατικό χτύπημα, ο εχθρός είναι γνωστός. Η μόνη περιουσία που μας απέμεινε είναι η αξιοπρέπειά μας, αυτή δε μπορούν να μας την αρπάξουν εκτός και αν την δώσουμε οικειοθελώς.

Οι περισσότεροι συνάδελφοι, μετά τις θερινές διακοπές θα γυρίσουν στις δουλειές τους, ίσως να μην έχουν χρόνο να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στους απολυμένους . Ίσως να ζήσουμε μόνοι μας την εξώδιο ακολουθία της Διαθεσιμότητας μέχρι την απόλυσή μας τον Μάρτιο του 2014. Τα καλά παιδιά της ΟΛΜΕ ετοιμάζονται για εθιμοτυπικές απεργίες.

Εμείς όμως πρέπει να είμαστε αλληλέγγυοι μεταξύ μας, να μαζέψουμε τα κομμάτια της ψυχής μας και να προχωρήσουμε για την ζωή μας, την οικογένειά μας και την ανατροπή.

Εμείς που φύγαμε νωρίς

Γιαννουλάκης Θεολόγος, Εκπαιδευτικός της Ε΄ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

Tags: Θεολόγος Γιαννουλάκης Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα