Τροπολογία ανατρέπει τα δεδομένα για την κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ

Κατατέθηε τροπολογία από την κυβέρνηση που δίνει το πράσινο φως στην κατασκευή του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια καθώς μέσω αυτής αφαιρούνται γενικά από τους δήμους αρμοδιότητες όπως η έγκριση υψομέτρων για αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες ξεπερνούν τις 15.000 θέσεις.

Η τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί την Τρίτη στο κοινοβούλιο. Το νομοσχέδιο που

έχει ενταχθεί η τροπολογία έχει χαρακτηριστεί ως ΕΠΕΙΓΟΝ και όχι ως ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝ. Αυτό σημαίνει ότι θα συζητηθεί σε δύο συνεδριάσεις

Η τροπολογία συμπεριλήφθηκε στο νομοσχέδιο για τους δασικούς χάρτες και την υπογράφουν 5 Υπουργοί.

Η ΑΕΚ λοιπόν θα μπορέσει να λάβει την υψομετρική μελέτη δίχως την έγκριση του Δήμου, να ολοκληρώσει το φάκελο και να δρομολογήσει τις εξελίξεις για την έναρξη των εργασιών και την ανέγερση του γηπέδου.

Η τροπολογία αναφέρει αναλυτικά τα εξής:

"Σε περίπτωση ανέγερσης αθλητικών εγκαταστάσεων με χωρητικότητα άνω των 15.000 θεατών, για την κατασκευή ή την λειτουργία των οποίων απαιτούνται διανοίξεις ή διαμορφώσεις οδών και λοιπά συνοδά έργα, οι αρμοδιότητες της έγκρισης κυκλοφοριακών και λοιπών σχετικών τεχνικών και υποστηρικτικών μελετών, της έκρισης υψομετρικής μελέτης οδών και της έκδοσης σχετικών βεβαιώσεων, που απαιτούνται για την έκδοση της οικοδομικής άδειας ή και της κατασκευής και επίβλεψης των αντίστοιχων έργων, ασκούνται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Η διάταξη εφαρμόζεται και επί εκκρεμών, κατά την έναρξη ισχύος της, αιτήσεων έγκρισης των απαιτούμενων μελετών και των περιπτώσεων του ανωτέρω εδαφίου. "

Η τροπολογία

ΑΕΚ
Keywords
Τυχαία Θέματα