Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου: Ανακοίνωση για την καταβολή οικονομικής αποζημίωσης για τα ΠΕΚ

Tweet

Β’ ΕΛΜΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΚ

Πέρασαν ήδη 3 χρόνια και μεγάλη μερίδα συναδέλφων μας που είχαν παρακολουθήσει την εισαγωγική επιμόρφωση (ΠΕΚ) το σχολικό έτος 2010-2011 (στην συντριπτική τους πλειοψηφία νεοδιόριστοι και αναπληρωτές) ακόμα δεν έχει αποζημιωθεί οικονομικά! Οι εκάστοτε κυβερνήσεις μπορεί να «θυμήθηκαν» όλα αυτά τα χρόνια να πετσοκόψουν μισθούς και συντάξεις, να τσακίσουν εργασιακά και ασφαλιστικά

δικαιώματα, να στείλουν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία, να διαλύσουν οικογένειες και οικογενειακούς προγραμματισμούς, «ξέχασαν» όμως να πληρώσουν τους συναδέλφους που με δικά τους έξοδα κάλυψαν την παρακολούθηση της επιμόρφωσής τους, την ίδια μάλιστα στιγμή που το Υπουργείο Παιδείας απορρόφησε «ζεστό χρήμα» από τα ευρωπαϊκά κονδύλια που προορίζονταν για την υλοποίηση των προγραμμάτων επιμόρφωσης.

Σαν να μην έφτανε, λοιπόν, που:

- Το Υπουργείο υποχρέωσε εκβιαστικά τους συναδέλφους να συμμετέχουν στα ΠΕΚ, στέλνοντας μάλιστα σχετικό έγγραφο που ουσιαστικά έθετε την παρακολούθηση των ΠΕΚ ως προϋπόθεση για τη μονιμότητα!

- Τα ΠΕΚ πραγματοποιήθηκαν εκτός ωραρίου εργασίας και άρα το Υπουργείο όφειλε να αποζημιώσει για επιπλέον υπερωριακή απασχόληση επιμορφωτές και επιμορφούμενους.

- Τα ΠΕΚ πραγματοποιήθηκαν για 3 Σαββατοκύριακα(!) και ενώ τα μαθήματα είχαν ξεκινήσει (Οκτώβρης-Νοέμβρης), δημιουργώντας έτσι σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων και δημιουργώντας αναστάτωση σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

- Επιπρόσθετα για ολόκληρο το νομό, κέντρο επιμόρφωσης λειτούργησε μόνο στη Ρόδο, υποχρεώνοντας τους συναδέλφους από απομακρυσμένα νησιά να ξοδέψουν κυριολεκτικά μια περιουσία για να μετακινηθούν και να καλύψουν τα έξοδα διαμονής και διαβίωσής τους, αλλά και να υποστούν πολλοί από αυτούς μια απίστευτη ταλαιπωρία λόγω απαγορευτικών καιρικών συνθηκών που ανέτρεπαν τον προγραμματισμό μετακίνησής τους,

Η κυβέρνηση, και δια μέσω αυτής το Υπουργείο, σαν να μην έδειξαν και με όλα τα παραπάνω για άλλη μια φορά το ανάλγητο και βαθιά αντιλαϊκό περιεχόμενο της πολιτικής τους, αφήνουν τους συναδέλφους 3 χρόνια μετά ακόμα απλήρωτους αποδεικνύοντας και με αυτό τον τρόπο ότι πρωταρχικός τους στόχος είναι να φορτώσουν την κρίση των καπιταλιστών στις πλάτες των εργαζομένων.

Το ΔΣ της Β’ ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου απαιτεί: να καταβληθούν άμεσα τα χρωστούμενα για έξοδα διαμονής, διαβίωσης και οδοιπορικών σε όλους όσους συμμετείχαν στα ΠΕΚ κατά το σχολικό έτος 2010-2011 και να δοθεί μάλιστα επιπλέον υπερωριακή αποζημίωση δεδομένου ότι η επιμόρφωση πραγματοποιήθηκε εκτός ωραρίου εργασίας και σε ημέρες αργίας. Ακόμη, να μη θεωρείται η παρακολούθηση των ΠΕΚ προϋπόθεση για τη μονιμοποίηση.

Ταυτόχρονα υπενθυμίζουμε την πάγια θέση μας για το περιεχόμενο της επιμόρφωσης και διεκδικούμε:

· Ετήσια περιοδική επιμόρφωση όλων των εκπαιδευτικών σε πανεπιστημιακές σχολές με πλήρη απαλλαγή από τα διδακτικά καθήκοντα.

· Λέμε όχι στην επιμόρφωση κατά παραγγελία με βάση τα διαθέσιμα κονδύλια της ΕΕ, από τους ιδιώτες και άλλους φορείς πρόσκαιρης κατάρτισης. Όχι στην επιμόρφωση-συμμόρφωση για το «νέο σχολείο» της αγοράς και της επιχειρηματικότητας. Θέλουμε επιμόρφωση στη βάση της επιστήμης.

· Δημιουργία Ενιαίων Παιδαγωγικών Πανεπιστημιακών Σχολών για την εκπαίδευση και επιμόρφωση των εκπαιδευτικών που θα δίνουν πλήρη παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια σε τμήματα αντίστοιχα με την ειδικότητα.

· Η εκπαίδευση των εκπαιδευτικών να εξασφαλίζει ταυτόχρονα με την ειδικότητα διδασκαλίας και την παιδαγωγική τους επάρκεια, όχι σαν συμπληρωματικό προσόν, αλλά ως βασικό επιστημονικό υπόβαθρο ενός εκπαιδευτικού ικανού να συνδέει τη θεωρία με την πράξη.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Στέλιος Κριαράς Φωτεινή Ρώιμπα

Tags: Β ΕΛΜΕ Δωδεκανήσου Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα