Β ΕΛΜΕ Εβρου: Σχολεία υπό διάλυση - Εκπαιδευτικοί λάστιχο! Καταγγελία για την καθυστέρηση λειτουργίας ΠΔΣ και ενισχυτικής διδασκαλίας

Tweet

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Ορεστιάδα 13 - 10 – 2013

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

[email protected]

http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ Π.Δ.Σ. ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

Για άλλη μία φορά το Υπουργείο Παιδείας

αποδεικνύει το πόσο πολύ ενδιαφέρεται για τους μαθητές, με τη μη έναρξη της λειτουργίας της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης και της Ενισχυτικής Διδασκαλίας. Αναγνωρίζουμε βέβαια ότι δεν υπήρχε χρόνος να ασχοληθεί η ηγεσία του υπουργείου και με αυτό το θέμα, αφού μέχρι τώρα έκανε τα πάντα για να εξασφαλίσει στα παιδιά μας τις ιδανικές συνθήκες διδασκαλίας, δίνοντας προτεραιότητα:

· Στις συγχωνεύσεις σχολείων και τμημάτων

· Στις καταργήσεις τομέων σε ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ

· Στην αύξηση του αριθμού των μαθητών στα τμήματα

· Στη μη εξασφάλιση καθηγητών και βιβλίων για όλα τα μαθήματα

· Στις «ετοιμασίες» για το «Νέο Λύκειο», ή αλλιώς «Νέο Εξεταστήριο» που θα εξουθενώσει τους μαθητές, πιέζοντάς τους αφόρητα από την ευαίσθητη ηλικία των 15 χρόνων

· Στη μη εξασφάλιση της μεταφορά τους -σε πολλές περιπτώσεις- στο σχολείο

Απαιτούμε να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα της Π.Δ.Σ. και της Ενισχυτικής, προκειμένου να βοηθηθούν οι μαθητές που δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με άλλον τρόπο φροντιστηριακά μαθήματα με προσλήψεις αναπληρωτών!

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική Κωτούλας Τάσος

Β΄ ΕΛΜΕ ΕΒΡΟΥ

Ορεστιάδα 13 - 10 – 2013

ΕΡΓAΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

e-mail : [email protected]

blog: http://b-elme-evrou.blogspot.gr/

ΣΧΟΛΕΙΑ ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ - ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΛΑΣΤΙΧΟ!

Βρισκόμαστε ήδη στα μέσα Οκτωβρίου και εκπαιδευτικοί – μαθητές βρίσκονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που συνεχίζει να δημιουργεί η ισοπεδωτική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας.

Δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα σχολεία με τα δεδομένα που υπάρχουν!

Η αύξηση του ωραρίου σε συνδυασμό με τους μηδενικούς διορισμούς μόνιμων εκπαιδευτικών και τις ελάχιστες προσλήψεις αναπληρωτών, έχει δημιουργήσει την εξής κατάσταση: Οι καθηγητές πηγαίνουν σε διάφορα σχολεία, δύο ή και τρία την ημέρα (σε πολλές περιπτώσεις αλλάζουν σχολείο τρέχοντας στο διάλειμμα), με αποτέλεσμα όχι μόνο να έχουν εξουθενωθεί, αλλά και να μην είναι εφικτό να βγουν ωρολόγια προγράμματα. Ταυτόχρονα κάθε εβδομάδα γίνονται άλλοι συσχετισμοί καθηγητών-σχολείων, καθώς τα υπάρχοντα κενά αυξάνονται (ενδεικτικά αναφέρουμε ότι μόνο στο 2ο Εσπερινό ΕΠΑΛ Ορεστιάδας, υπάρχουν 95 ώρες κενές σε ειδικότητες!) και λόγω των αποσπάσεων που δίνονται απλόχερα στις Διευθύνσεις και στις Περιφέρειες. Μετά μάλιστα και τις τελευταίες μετατάξεις στην Πρωτοβάθμια (πριν μερικές ημέρες), δημιουργήθηκαν ελλείψεις και σε καθηγητές Πληροφορικής.

Αυτό είναι το «Νέο Λύκειο» που οραματίζεστε στο υπουργείο Παιδείας;

Πώς θα δώσουν αυτά τα παιδιά εξετάσεις;

Πόσο μπορούμε να ανεχτούμε να δοκιμάζονται η αντοχή και η ανοχή μας;

Φτάνει πια! Το Υπουργείο Παιδείας διαλύει τα σχολεία και τη Δημόσια Παιδεία! Μόνο ο αγώνας εκπαιδευτικών – μαθητών – γονέων, όλου του λαού μπορεί να επιβάλει λύσεις προς όφελος της εκπαίδευσης.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Γιαννάτου Κική Κωτούλας Τάσος

Tags: Β ΕΛΜΕ ΕβρουΠΔΣενισχυτική διδασκαλία Tweet Share on

View the discussion thread.

Keywords
Τυχαία Θέματα