Υπέρβαση: Η αγαστή συνεργασία ΔΟΕ και υπουργείου Παιδείας!

Tweet Κατηγορία: Ανακοινώσεις

Η αγαστή συνεργασία ΔΟΕ και Υπουργείου Παιδείας!

Συνάδελφοι,

Οι μάσκες έπεσαν! Με τη σημερινή απόφασή της η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έδειξε πως, όταν το επιθυμεί, μπορεί να… ικανοποιήσει τα αιτήματα της Ομοσπονδίας μας. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση το διακύβευμα δεν ήταν τα αιτήματα του Κλάδου αλλά η εξυπηρέτηση πολιτικών σκοπιμοτήτων από τη μια πλευρά (του Υπουργείου)

και μικροπαραταξιακών από την άλλη (των παρατάξεων που ψήφισαν το αίτημα της ΔΟΕ). Αναφερόμαστε, βέβαια, στην απόφαση μεταφοράς της ημέρας των εκλογών για την προσεχή Δευτέρα 5 Νοεμβρίου λόγω της απεργιακής κινητοποίησης.

Ασφαλώς και οι εκλογές έπρεπε να αναβληθούν, αφού προέχουν οι αγωνιστικές κινητοποιήσεις για τα επικείμενα μέτρα που ισοπεδώνουν τη ζωή μας. Το αίτημα όμως για διεξαγωγή των εκλογών σε προγενέστερο χρόνο από τον προγραμματισμένο και η αποδοχή αυτού από το Υπουργείο αποτελεί παγκόσμια πρωτοτυπία!!! Αλήθεια, για ποιο λόγο δεν μπορούσαν να διεξαχθούν οι εκλογές σε ευθετότερο χρόνο, αφού η θητεία των Αιρετών αρχίζει την 1η Ιανουαρίου του ερχόμενου έτους; Δεν υπήρχε διαθέσιμη ημερομηνία το προσεχές διάστημα; Δεν υπονομεύεται - με την επιλογή αυτή - η επιτυχία των απεργιακών κινητοποιήσεων, αφού οι εκπαιδευτικοί αποτελούν τη ραχοκοκαλιά του δημοσιοϋπαλληλικού κινήματος; Δεν γνώριζαν τα στελέχη αυτών των παρατάξεων ότι η ΑΔΕΔΥ με ανακοίνωσή της καλούσε τα εκλεγμένα μέλη των Πρωτοβάθμιων σωματείων και των Δευτεροβάθμιων Οργανώσεων σε σύσκεψη - τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου - για την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας; Γιατί, λοιπόν, πρότειναν την ημέρα αυτή για τη διεξαγωγή των εκλογών; Πώς θα κοιτάξουν στα μάτια τους συναδέλφους που ματώνουν σε κάθε μέρα απεργίας;

Η απάντηση, συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είναι πολύ απλή. Δεν ήθελαν με κανένα τρόπο να διεξαχθούν οι εκλογές μετά την ψήφιση των μέτρων (για λόγους που ο καθένας μας μπορεί να φανταστεί), πιστεύοντας ότι έτσι θα πετύχουν παραταξιακά οφέλη…

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Στις εκλογές της προσεχούς Δευτέρας δώσε τη δική σου απάντηση σε όλους αυτούς που σε θεωρούν δεδομένο και πειθήνιο όργανο στα σχέδια τους! Επέλεξε το ψηφοδέλτιο «υπέρβαση – Ενωτική Κίνηση Εκπ/κών Π.Ε.» για το ΚΥΣΠΕ, στέλνοντας το δικό σου μήνυμα! Ας βάλουμε ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ  - εδώ και τώρα - ένα ΤΕΛΟΣ στον παραγοντικό, επαγγελματικό και διαπλεκόμενο συνδικαλισμό!

 

1 Νοεμβρίου 2012

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΚΥΣΠΕ

 

Αλογά Βιολέτα                           Ηράκλειο

                                                                       

Ντάλλας  Νικόλαος                      Γρεβενά

 

Αντωνόπουλος Δημήτριος      Πειραιάς

 

Ξενικουδάκης  Μανώλης            Νάξος

 

Βρύνα Ζωή                                  Λασίθι

 

Πανταζής  Παναγιώτης                Ανατ. Αττική

 

Keywords
Τυχαία Θέματα