Υπόθεση Κικίλια: Κομματικά παιχνίδια στις πλάτες των ανέργων;

Πολιτική

alfavita.gr

Εντείνεται η ενδοκυβερνητική κόντρα πάνω στο ζήτημα της ξαφνικής αποπομπής του Διοικητή του ΟΑΕΔ, Ηλία Κικίλια, με αναφορές για μονομερείς ενέργειες και παραπλανητικές εντυπώσεις από τη μεριά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ. Ενώ για αμετάκλητη απόφαση κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία.

Χωρίς

αμφιβολία ο Γιάννης Βρούτσης προτού προβεί σε μια τέτοια ενέργεια είχε πάρει το πράσινο φως από το Μέγαρο Μαξίμου, με τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι να είναι δημοσιεύματα που ήθελαν να προετοιμάζονται προσλήψεις με κομματικά χαρακτηριστικά μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ για την καταπολέμηση της ανεργίας.

Σύμφωνα με Τα Νέα, πίσω από την αντιπαράθεση κρύβεται το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για τη στήριξη 400.000 οικογενειών που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο. Την ίδια ώρα κυβερνητικά στελέχη στοχοποιούν τον κ. Κικίλια για «αδυναμία συνεργασίας» με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, καθώς και για «προβληματικές επιδόσεις», ιδίως στην απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων.

Η υπόθεση φαίνεται ότι έχει αρκετές προεκτάσεις καθώς το ζήτημα της διαχείρισης των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ, είναι νευραλγικό για την επικοινωνιακή καταπολέμηση της ανεργίας αλλά και για τους νέους ρουσφετολογικούς δεσμούς που θέλει να δημιουργήσει η κυβέρνηση.

Τα νέα οικονομικά πακέτα που θα διοχετευτούν στην αγορά μέσω ΕΣΠΑ, είτε στις επιχειρήσεις, είτε μέσω ΟΑΕΔ θα δέσουν χειροπόδαρα ανέργους και μικροεπιχειρηματίες από το κομματικό συμφέρον, καθώς είναι γνωστό ότι ακόμα περνάει η «πολιτική διαμεσολάβηση» για τη διασφάλιση της ένταξης σε ένα τέτοιο πρόγραμμα.

Tags: ΚικίλιαςΟΑΕΔάνεργοι
Keywords
Τυχαία Θέματα