Υπουργείο Παιδείας: Δηλώσεις κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας του νόμου για τα ΑΕΙ

Δηλώσεις κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ

Δελτίο Τύπου

Δηλώσεις κατά την έναρξη της πρώτης συνεδρίασης της Ομάδας Εργασίας με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ.

Ο υπουργός Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης

σήμερα, Δευτέρα 23 Απριλίου 2012 και ώρα 11.00, παρέστη στην πρώτη συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας που συγκροτήθηκε από Πρυτάνεις, Προέδρους ΤΕΙ, εκπροσώπους των Ομοσπονδιών των διδασκόντων στα ΑΕΙ και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου Παιδείας με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στην πλήρη εφαρμογή του νόμου για τα ΑΕΙ.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, έγιναν οι ακόλουθες δηλώσεις από τον Υπουργό και από τον πρόεδρο της Ομάδας Εργασίας, Τριαντάφυλλο Αλμπάνη, πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Πρόεδρο της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Υπουργός:

«Κύριοι Συνάδελφοι Χρόνια Πολλά, Χριστός Ανέστη. Σας ευχαριστώ που ήρθατε σε αυτήν τη σύναξη, στην πρώτη συνεδρία της Ομάδας Εργασίας, που από κοινού με τον κ. Αρβανιτόπουλο στην προηγούμενη συνάντησή μας με τους Πρυτάνεις κρίναμε αναγκαίο να συγκροτήσουμε με σαφή σκοπό την εφαρμογή του νόμου που έχει ψηφιστεί για τα Πανεπιστήμια. Άρα, το αντικείμενο είναι η εφαρμογή του νόμου και αυτό που σας παρακαλούμε να συζητήσετε είναι πώς θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε ξεπερνώντας δυσκολίες, δυσλειτουργίες αλλά παραμένοντας προφανώς –σε μία συντεταγμένη πολιτεία στην οποία ζούμε- στην εφαρμογή του νόμου.

Και κάτι ακόμη: θεωρώ ότι η ελληνική κοινωνία, η οποία μαστίζεται σήμερα από μία πρωτοφανή κρίση, προσβλέπει και δικαιούται να προσβλέπει στα Πανεπιστήμια να σταθούν κοντά της, να τη βοηθήσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει ομαλή λειτουργία και ηρεμία στα Πανεπιστήμια και όλοι μαζί να προσπαθήσουμε να στηρίξουμε με τον επιστημονικό τρόπο, με όλη τη δυνατότητα ανάπτυξης που παρέχουν τα Πανεπιστήμια αυτήν τη χειμαζόμενη κοινωνία. Ευχαριστώ και πάλι. Δεν είναι μία τυπική σύγκλιση και εργασία αυτής της Επιτροπής, είναι ένα θέμα ουσίας. Σας έχουμε παρακαλέσει με τον κ. Αρβανιτόπουλο, ο οποίος δεν μπορούσε σήμερα να είναι εδώ κοντά μας, να έχουμε, μέσα από έναν διάλογο που είναι προφανές ότι θα υπάρξει με ανταλλαγή απόψεων, την εισήγησή σας μέχρι την 15η Μαΐου, ώστε να μπορέσουμε να την αξιοποιήσουμε.»

Πρόεδρος της ομάδας εργασίας:

«Κύριε Υπουργέ, καταρχήν χρόνια πολλά για την ονομαστική σας εορτή, χρόνια πολλά και σε όλους τους συναδέλφους. Θεωρούμε ότι είναι μεγάλη τιμή να συμμετέχουμε στην ομάδα εργασίας, την οποία συγκροτήσατε μεταφέροντας την άποψη της Συνόδου των Πρυτάνεων.

Θα ήθελα να πω ότι οι Πρυτάνεις προσπαθούν, με αίσθημα ευθύνης, να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων ώστε τα Πανεπιστήμια να συνεχίζουν να λειτουργούν ομαλά παρόλη την οικονομική δυσκολία, η οποία υπάρχει και είναι γνωστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα