Ζήτηση για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων από την Ελλάδα

Tweet Κατηγορία: Εργασία

Ζήτηση για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων από την Ελλάδα
Περισσότερα από 200 είναι τα βιογραφικά ιατρών που έχει λάβει τον έναν χρόνο λειτουργίας της η DFG (Doctors for Gulf), εταιρεία εύρεσης ιατρικού προσωπικού για νοσοκομεία των χωρών του Κόλπου.
«Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (Αμπου Ντάμπι και Ντουμπάι) και στα γειτονικά σουλτανάτα του Ομάν και του Κατάρ χτίζονται μεγάλα νοσοκομεία και υπάρχει μεγάλη ζήτηση

για ειδικευμένους ιατρούς όλων των ειδικοτήτων» λέει στο «Εθνος-Εργασία» ο κ. Νίκος Νικολαΐδης, σύμβουλος επιχειρήσεων και υπεύθυνος της εταιρείας, που έχει γραφεία και στην Αγγλία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ειδικευμένοι ιατροί όλων των ειδικοτήτων με τριετή εργασιακή προϋπηρεσία μετά την απονομή της ειδικότητάς τους, ωστόσο, όπως επισημαίνει ο κ. Νικολαΐδης, «τα αραβικά νοσοκομεία προσλαμβάνουν και γιατρούς χωρίς προϋπηρεσία, εάν φυσικά πληρούν όλα τα υπόλοιπα κριτήρια», μεταξύ των οποίων είναι και η καλή γνώση αγγλικών.

Από τα 200 περίπου βιογραφικά Ελλήνων ιατρών που έχουν στείλει το βιογραφικό τους στην DFG κατά τη διάρκεια των δώδεκα μηνών της λειτουργίας της, τα 50 έχουν προεπιλεγεί από τα στελέχη της εταιρείας και έχουν αποσταλεί σε νοσοκομεία των χωρών του Κόλπου.

«Οι εργοδότες είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ποιους θα προσλάβουν» τονίζει κατηγορηματικά ο κ. Νικολαΐδης. «Δυστυχώς για τους Ελληνες ιατρούς η διαδικασία δεν είναι ιδιαίτερα απλή, επειδή η εκπαίδευσή τους θεωρείται από τους Αραβες χαμηλότερου επιπέδου από αυτή των Αμερικανών ή των Αγγλων. Επομένως, αν κάποιος Ελληνας επιλεγεί για μια θέση πρέπει πρώτα να περάσει από γραπτές και προφορικές εξετάσεις ώστε να αποκτήσει άδεια ασκήσεως επαγγέλματος» συμπληρώνει ο ίδιος.

Παρότι ζητούνται ιατροί όλων των ειδικοτήτων, αυξημένο ενδιαφέρον υπάρχει ειδικά για γυναίκες ιατρούς με ειδίκευση στη γυναικολογία, την παθολογία και τη δερματολογία. «Χρειάζονται γυναίκες ιατρούς εξαιτίας των αυστηρών θρησκευτικών κανόνων που δεν επιτρέπουν σε άντρες ιατρούς να έρχονται καν σε οπτική επαφή με το γυμνό σώμα των γυναικών» εξηγεί ο κ. Νικολαΐδης. Οι συνεχείς περικοπές των μισθών και η υπερπληθώρα ιατρών στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα της χώρας είναι οι λόγοι που οδηγούν «τους πιο καλούς Ελληνες ιατρούς να φύγουν στο εξωτερικό» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Νικολαΐδης. Εξάλλου, το οικονομικό δέλεαρ είναι σημαντικό, καθώς στα ΗΑΕ προσφέρονται μισθοί που μπορούν να ξεπεράσουν τα 8.000 ευρώ καθαρά.

Αιτήσεις
Οσοι γιατροί ενδιαφέρονται να αναζητήσουν την τύχη τους στα ΗΑΕ, το Ομάν και το Κατάρ, μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα της DFG (http://www.doctorsforthegulf.com) και να αποστέλλουν τα βιογραφικά τους. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία οικονομική επιβάρυνση από πλευράς της εταιρείας, παρά μόνο αν οι υποψήφιοι τελικά προσληφθούν. Σε αυτή

Keywords
Τυχαία Θέματα