Ο Νίκος Φωτόπουλος αλλάζει «τα φώτα» της ΔΕΗ

16:20 3/6/2013 - Πηγή: NewPost
Γράφει η Αγγελική ΚιλιντζόγλουΠριν από λίγες ημέρες επισημάναμε τους κινδύνους που εγκυμονεί η διατήρηση στο ΔΣ της ΔΕΗ προσώπων με σοβαρές δικαστικές εμπλοκές σε υποθέσεις κατάχρησης εξουσίας και απιστίας εις βάρος της ίδιας της ΔΕΗ.
Είχαμε προειδοποιήσει τότε ότι είναι προφανές και αυτονόητο ότι οιοσδήποτε ασκεί εξουσία από τη θέση υποδίκου για κακουργηματικές πράξεις παύει να έχει το τεκμήριο της αγαθούς και ανεπηρέαστης κρίσης.
Πριν
αλέκτωρ λαλήσει τρεις είδαμε τον κ. Φωτόπουλο, ο οποίος ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ (ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους δεν είχε εκφράσει καμία αντίρρηση για τη συμφωνία ΔΕΗ - ΟΜΙΛΟΥ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ για την από κοινού ανάπτυξη δικτύου λιανικής όταν προ μηνών είχε εισαχθεί το σχετικό θέμα στο ΔΣ της ΔΕΗ) να αλλάζει στάση τώρα που απέκτησε την ιδιότητα του μέλους του ΔΣ της ΔΕΗ / υπόδικου και ελεύθερου με περιοριστικούς και να καταγγέλει την εν λόγω συμφωνία!!
Θα πει κάποιος ότι ο κ. Φωτόπουλος ως Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ δεν είχε καμία αρμοδιότητα ή λόγο στις επιχειρηματικές αποφάσεις της ΔΕΗ, ενώ ως μέλος του ΔΣ έχει και λόγο και αρμοδιότητα εξ' ου και δεν αντέδρασε τότε και αντιδρά τώρα.
Σωστό! Και μακάρι να ήταν αυτός ο λόγος. Αλλά τότε πώς δικαιολογούνται οι γνωστές «μπούκες» του κ. Φωτόπουλου στις αίθουσες που συνεδρίαζαν τα ΔΣ της ΔΕΗ όπου, μαινόμενος, άλλες φορές εκβίαζε και απειλούσε προκειμένου να προχωρήσει κάποια σύμβαση και άλλες φορές για να ακυρωθεί κάποια άλλη;
Πάντως φαίνεται ότι η «απρόβλεπτη» στάση του κ. Φωτόπουλου έχει προκαλέσει πολλές απορίες και κάποιοι έχουν αρχίσει το ψάξιμο.
Μαθαίνουμε ότι ο βουλευτής της ΝΔ κ. Ι. Μιχελάκης έχει καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και ζητά από τον αρμόδιο υπουργό να ενημερώσει το Σώμα για τις αποφάσεις ανάθεσης έργων που έλαβε τα τελευταία χρόνια η ΔΕΗ με μειοψηφία των εργαζομένων.
Περιμένουμε με ενδιαφέρον την απάντηση για να αρχίσουμε το ρεπορτάζ που φαίνεται ότι θα έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Keywords
Τυχαία Θέματα