Πιο φθηνό από πέρσι το πασχαλινό τραπέζι

10:53 30/4/2013 - Πηγή: NewPost
Μειωμένο κατά 15,6% θα είναι το κόστος του οβελία φέτος, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Τιμων, ενώ τα φρούτα και τα λαχανικά θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα. Με βάσει την έρευνα που πραγματοποίησε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, το μέσο κόστος του εφετινού πασχαλινού τραπεζιού, υπολογίζεται περίπου στα 99 ευρώ για μία πενταμελή οικογένεια, όντας μειωμένο κατά 3,35% σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα, για τα κρεατικά υπήρχε μεγάλη ζήτηση το εφετινό Πάσχα στα ντόπια αμνοερίφια με μείωση της τιμής τόσο
του νωπού αρνιού (8,06%) όσο και του κατσικιού (8,33%), ενώ τη μεγαλύτερη πτώση παρουσιάζουν το κοτόπουλο (26,30%) καθώς και η χοιρινή μπριζόλα (19,80%). Οι τιμές στα λαχανικά παρουσιάζουν οριακή πτωτική τάση, με τα αγγούρια (30,91%) και τα κολοκυθάκια (39,45%) να εμφανίζουν τη μεγαλύτερη υποχώρηση ενώ στον αντίποδα οι μεγαλύτερες αυξήσεις σε σύγκριση με το 2012, παρατηρήθηκαν στις πατάτες (63,33%) και στις ντομάτες (53,04%). Στα ίδια επίπεδα με την περυσινή εορταστική περίοδο κινούνται και τα επίπεδα των τιμών αναφορικά με διάφορα είδη Supermarket, όπως τα αναψυκτικά, τα αλκοολούχα ποτά, η φέτα, το ελαιόλαδο κ.α. Η τιμοληψία πραγματοποιήθηκε στις 22 Απριλίου 2012, ενώ ολοκληρώθηκε στις 29 του ίδιου μήνα και περιλαμβάνει προϊόντα που ανήκουν τόσο στην κατηγορία των λαχανικών - φρούτων όσο και σε αυτή των κρεάτων. Μειωμένο ήταν και το κόστος της σαρακοστής, αφού στα νηστίσημα εδέσματα διπιστώθηκε πτώση των τιμών των εξεταζόμενων προϊόντων, η οποία μεσοσταθμικά κυμαίνεται στο 9,76% σε σύγκριση με τη περυσινή χρονιά. Ειδικότερα, τα καλαμάρια είναι μειωμένα κατά 15,0% το κιλό (φρέσκα), η τιμή του φρέσκου χταποδιού καταγράφει πτώση 23,81% ενώ και οι κατεψυγμένες γαρίδες υποχωρούν σε ένα ποσοστό του 25,0%,
Keywords
Τυχαία Θέματα