Συμβουλές από τον ΕΦΕΤ για το πασχαλινό τραπέζι

16:02 25/4/2013 - Πηγή: NewPost
Ανακοίνωση με οδηγίες προς τους καταναλωτές του Πάσχα εξέδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι καταναλωτές καλό θα ήταν να αγοράσουν τα τρόφιμα για το πασχαλινό τραπέζι από επίσημα και ελεγχόμενα σημεία της αγοράς. Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι με την αγορά του οβελία. Το κρέας θα πρέπει να το προμηθευτούν από καταστήματα όπου φυλάσσεται σε ψυγεία ή ψυχόμενες προθήκες. Επίσης θα πρέπει να δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στη σήμανση των προϊόντων. Όσον αφορά στη σήμανση ό ΕΦΕΤ
ενημερώνει πως για όλα τα αμνοερίφια εγχώριας παραγωγής, όπως και για τα προερχόμενα από κοινοτικές χώρες, η σφραγίδα καταλληλότητας έχει χρώμα «τυρκουάζ» («λαμπρό κυανούν») ή ερυθρό «allura» και ωοειδές σχήμα. Τα αμνοερίφια εισαγωγής από τρίτες χώρες, ελληνικής ή όχι σφαγής, φέρουν υποχρεωτικά όλες τις σφραγίδες σε χρώμα καστανό, δηλαδή την ωοειδή σφραγίδα καταλληλότητας και σφραγίδα ορθογωνίου παραλληλογράμμου στο εσωτερικό της οποίας επίσης αναγράφεται το όνομα της τρίτης χώρας. Αν αγοράσετε «εντεράκια» για το παραδοσιακό σας κοκορέτσι και τη μαγειρίτσα, αυτά δεν πρέπει να παρουσιάζουν μεταβολές του χρωματισμού και να μην είναι εκτεθειμένα στο περιβάλλον, στη σκόνη και τα έντομα. Φροντίστε να τα καθαρίσετε πολύ καλά. Αν προμηθευτείτε κατεψυγμένη συκωταριά, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στην αναγραφή ημερομηνίας κατάψυξης και λήξης του προϊόντος. Σε καμία περίπτωση οι καταναλωτές δεν πρέπει να προμηθεύονται αποψυγμένα εντόσθια.
Keywords
Τυχαία Θέματα