Aσ. Παπαγεωργίου: Στόχος η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη

16:11 2/7/2012 - Πηγή: E-Typos
Στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα εξειδικευθεί το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας, ενώ στρατηγικοί στόχοι στον τομέα παραμένουν η ανάδειξη της χώρας σε ενεργειακή πύλη για την Ευρώπη, η αξιοποίηση των εγχώριων πόρων υδρογονανθράκων και η ανακήρυξη ΑΟΖ, ανέφερε σήμερα ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Ασημάκης Παπαγεωργίου, μιλώντας στο συνέδριο του "Εκόνομιστ" για την ελληνική οικονομία.
Σήμερα, ανέφερε, αναμένονται οι προσφορές για τις έρευνες υδρογονανθράκων σε τρεις περιοχές (Ιωάννινα, Πατραϊκός κόλπος, Κατάκολο) ενώ τον Σεπτέμβριο -αν τηρηθεί σφιχτό χρονοδιάγραμμα- μπορούν να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.
Αναφερόμενος στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων στον χώρο της ενέργειας, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ τόνισε ότι μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη των στόχων με την προσθήκη κεφαλαίων, τεχνογνωσίας και ευελιξίας στο σύστημα. Προσέθεσε, ωστόσο, ότι οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν με συγκεκριμένους όρους και δεσμεύσεις, καθώς η ενέργεια αποτελεί έναν από τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα