Bουλγαρία: Οι μαζικές διαδηλώσεις "έριξαν" την κυβέρνηση του Μπόικο Μπορίσοφ

14:18 20/2/2013 - Πηγή: E-Typos
Την παραίτηση της κυβέρνησής του ύστερα από δέκα ημέρες διαδηλώσεων σ΄ολόκληρη τη χώρα κατά της λιτότητας και της υψηλής τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος, ανακοίνωσε σήμερα στο Κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ.
Ο πρωθυπουργός είχε προσπαθήσει να κατευνάσει τα πνεύματα παύοντας τον υπουργό Οικονομικών, υποσχόμενος μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας και τιμωρώντας τις ξένες εταιρείες, ωστόσο τα μέτρα αυτά δεν κατάφεραν να εκτονώσουν τη δυσαρέσκεια και οι διαδηλώσεις
συνεχίζονταν ως χθες.
Πολλοί Βούλγαροι είναι δυσαρεστημένοι για το υψηλό ενεργειακό κόστος, το χαμηλό επίπεδο ζωής και τη διαφθορά στη χώρα. Εικοσι πέντε άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με τραύματα ύστερα από συγκρούσεις με την αστυνομία στις χθεσινές διαδηλώσεις.
"'Εχουμε αξιοπρέπεια και τιμή. Είναι ο λαός αυτός που μάς εμπιστεύτηκε την εξουσία και σήμερα τού την παραδίδουμε. Δε θα συμμετάσχω σε μια κυβέρνηση επί των ημερών της οποίας οι πολίτες υφίστανται ξυλοδαρμό από την αστυνομία και οι απειλές για διαδηλώσεις αντικαθιστούν την πολιτική συζήτηση", τόνισε ο Μπορίσοφ.Ο πρωθυπουργός δε διευκρίνισε εάν θα επισπευσθούν οι βουλευτικές εκλογές, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί για τον Ιούλιο.Ο Μπορίσοφ τόνισε ότι η παραίτηση της κυβέρνησης θα υποβληθεί επισήμως το μεσημέρι ύστερα από μια τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα