CYTA: Συμφωνία για κατασκευή του νέου συστήματος οπτικών ινών μεταξύ Κύπρου - Λιβάνου

18:15 14/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Σε συμφωνία για την κατασκευή του νέου υποθαλάσσιου καλωδιακού συστήματος οπτικών ινών EUROPA μεταξύ Κύπρου -Λιβάνου κατέληξαν η Αρχή Τηλεπικοινωνιών Κύπρου (CYTA) και το υπουργείο Τηλεπικοινωνιών του Λιβάνου.

Το σύστημα EUROPA θα παρέχει ποιοτικές τηλεπικοινωνιακές εφαρμογές στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της
Μέσης Ανατολής και η Cyta στοχεύει να καταστεί τηλεπικοινωνιακή γέφυρα μεταξύ Ανατολής - Δύσης και εξαίρετο κέντρο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών στην ευρύτερη περιοχή.

Το υποθαλάσσιο καλωδιακό σύστημα EUROPA θα συνδέει τo Λίβανο με την Κύπρο και θα πλεονεκτεί σημαντικά, επειδή θα λειτουργεί χωρίς να είναι απαραίτητη η χρήση υποθαλάσσιων επαναληπτών. Ως μέρος της συμφωνίας κατασκευής, το σύστημα EUROPA θα διασυνδέεται με το ιδιόκτητο υποθαλάσσιο υποσύστημα της Cyta ALEXANDROS μεταξύ Κύπρου -Αιγύπτου - Γαλλίας, που προσφέρει συνδετικότητα με πλείστους σημαντικούς προορισμούς στην Ευρασία, αποφέροντας στη Cyta σημαντικά έσοδα.

Σήμερα, η Κύπρος αποτελεί το σημαντικότερο ίσως περιφερειακό κόμβο στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, μέσω της εκτεταμένης διεθνούς τηλεπικοινωνιακής υποδομής της Cyta, που περιλαμβάνει πολλαπλούς δορυφορικούς τηλελιμένες και πολλαπλά υποθαλάσσια καλωδιακά συστήματα, τα οποία συνδέονται με γειτονικές χώρες και άλλους διεθνείς προορισμούς.
Keywords
Τυχαία Θέματα