Credit Agricole: Δεν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

13:35 23/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Η Credit Agricole δεν προβλέπει έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της τρίτης μεγαλύτερης γαλλικής τράπεζας Ζαν- Πολ Σιφλέ, σε τηλεφωνική διάσκεψη με δημοσιογράφους, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του τέταρτου τριμήνου του 2011.

Η Credit Agricole, που είναι μητρική της Εμπορικής Τράπεζας, ανακοίνωσε μεγαλύτερη του αναμενόμενου ζημιά, ύψους 3,07 δισ. ευρώ, για το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους.

Η τράπεζα κατέγραψε συνολικά για το 2011 ζημιά ύψους 2,378 δισ. ευρώ από το "κούρεμα" των ελληνικών ομολόγων -με το ποσοστό να φθάνει το 74%- και τη συμμετοχή της στην Εμπορική Τράπεζα.

Προβλέψεις για τη μείωση της αξίας των ελληνικών ομολόγων που έχουν στο χαρτοφυλάκιό τους ανακοίνωσαν επίσης η γερμανική τράπεζα Commerzbank και ο γερμανικός ασφαλιστικός κολοσσός Allianz με τα αποτελέσματα του τελευταίου τριμήνου του 2011.

Η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας κατέγραψε ζημιές ύψους 700 εκατ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα και ανακοίνωσε αύξηση του κεφαλαίου της κατά 10% για να προσαρμοστεί στις υποδείξεις της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής. Η Allianz ανακοίνωσε κέρδη τριμήνου 492 εκατ. ευρώ, πολύ χαμηλότερα των αναμενόμενων.
Keywords
Τυχαία Θέματα