Ernst & Young: Οι ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές αντιστέκονται στην κρίση

15:50 14/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Η πτώση της ζήτησης, η αστάθεια των αγορών και τα προβλήματα ρευστότητας στην ευρωζώνη, έχουν αρχίσει να επηρεάζουν τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές (ΤΑΑ), αλλά όχι σε σημείο που να ανατρέπουν τις εξαιρετικές τους οικονομικές αποδόσεις. Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Ernst & Young Rapid-Growth Markets Forecast (RGMF), που δημοσιεύεται κάθε τρεις μήνες, οι ΤΑΑ αναμένεται να παρουσιάσουν μέσο ρυθμό ανάπτυξης 5,3%, φέτος, σε αντίθεση με την ήπια ύφεση, που θα αντιμετωπίσει η ευρωζώνη, στο πρώτο εξάμηνο
του 2012 και του χαμηλού ρυθμού ανάπτυξης των ΗΠΑ.

Όπως επισημαίνεται, παρά το γεγονός ότι οι ΤΑΑ θα εξακολουθήσουν να προσελκύουν τους επενδυτές, βραχυπρόθεσμα, ωστόσο, είναι σαφές ότι αισθάνονται την πίεση από την πτώση της ζήτησης στην ευρωζώνη, αλλά και την αναταραχή στις αγορές.

Κατά συνέπεια, όπως τονίζεται, η ανάπτυξη, το 2012, αναμένεται να είναι χαμηλότερη από τις προβλέψεις της αντίστοιχης έκθεσης της Ernst & Young του Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι, παρά τα παραπάνω, οι ΤΑΑ θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν σχεδόν το μισό της παγκόσμιας ανάπτυξης, για τα επόμενα τρία χρόνια.
Keywords
Τυχαία Θέματα