Formula 1: Ο Φελίπε Μάσα υπέγραψε στη Γουίλιαμς

Ο Φελίπε Μάσα θα αντικαταστήσει τη νέα σεζόν στη Γουίλιαμς τον Παστόρ Μαλντονάντο από τη Βενεζουέλα, καθώς υπέγραψε πολυετές συμβόλαιο, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ομάδα της Φόρμουλα Ένα. Ο Βραζιλιάνος θα συνθέσει το δίδυμο οδηγών της Γουίλιαμς μαζί με τον Φινλανδό Βαλτέρι Μπότας, ο οποίος θα παραμείνει στην ομάδα. «Όταν ήμουν παιδί, πάντα ονειρευόμουν να αγωνίζομαι για τη Φεράρι, τη Γουίλιαμς ή τη ΜακΛάρεν» τονίζει ο Μάσα σε δήλωσή του, προτού παρουσιαστεί ενώπιον
των υπαλλήλων της Γουίλιαμς στο εργοστάσιο της ομάδας, στο Γκρόουβ της κεντρικής Αγγλίας, και συμπληρώνει: «Είμαι χαρούμενος που υπογράφω σε μια άλλη σπουδαία ομάδα, μετά τη θητεία μου στη Φεράρι».

Ο 32χρονος οδηγεί το μονοθέσιο των «κόκκινων» από το 2006 μέχρι σήμερα με απολογισμό 11 νίκες σε αυτό το διάστημα. Το 2008 έχασε για ένα βαθμό το πρωτάθλημα στους οδηγούς από τον Λιούις Χάμιλτον, ενώ είναι ο τελευταίος Βραζιλιάνος που εντάσσεται στο δυναμικό της Γουίλιαμς μετά τους Αϊρτον Σένα, Νέλσον Πικέ, Ρούμπενς Μπαρικέλο και Μπρούνο Σένα. «Είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο και ένας πραγματικός πολεμιστής μέσα στην πίστα» δήλωσε ο ιδρυτής και γενικός διευθυντής της Γουίλιαμς, Φρανκ Γουίλιαμς, και συμπλήρωσε: «Επίσης φέρνει έναν πλούτο εμπειρίας, καθώς αρχίζουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας».

Αξίζει να σημειωθεί πως η Φεράρι έχει ήδη ανακοινώσει ότι ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007, Κίμι Ραϊκόνεν, το συμβόλαιο του οποίου με τη Lotus λήγει στο τέλος της χρονιάς, θα αντικαταστήσει τον Μάσα στην ιταλική ομάδα. Ο Βραζιλιάνος θα πάρει στη Γουίλιαμς τη θέση του Μαλντονάντο, ο οποίος έφερε σημαντική οικονομική ενίσχυση στην ομάδα με την πετρελαϊκή εταιρεία από τη Βενεζουέλα PDVSA, όταν αποκτήθηκε το 2011. Πέρυσι ο οδηγός από τη Βενεζουέλα πανηγύρισε τη νίκη στο ισπανικό γκραν πρι, αλλά φέτος το καλύτερο αποτέλεσμά του είναι η δέκατη θέση στην Ουγγαρία, η οποία έχει αποφέρει μέχρι στιγμής τον μοναδικό βαθμό της Γουίλιαμς στο τρέχον πρωτάθλημα κατασκευαστών. Παρ' όλα αυτά, η Γουίλιαμς ευχαρίστησε τον Μαλντονάντο για τις προσπάθειές του και ειδικά για την περυσινή επικράτησή του στην Ισπανία.

Από την πλευρά της, η αναπληρωτής γενική διευθύντρια της ομάδας, Κλερ Γουίλιαμς, τόνισε: «Αυτή η ανακοίνωσε είναι ένα βήμα-"κλειδί" προς τον στόχο μας να επαναφέρουμε τη Γουίλιαμς στις πρώτες θέσεις του γκριντ και μέρος των σχεδίων μας να διασφαλίσουμε ότι θα είμαστε πιο δυνατοί το 2014 και μετά. Η σταθερότητα του να έχουμε και τους δύο οδηγούς μας με μακροχρόνια συμβόλαια, τη Mercedes-Benz ως συνεργάτη μας για τους κινητήρες και μια δυνατή εμπορική βάση συμβάλλει στη μελλοντική επιτυχία της ομάδας της Γουίλιαμς».

Όσον αφορά τη νέα χρόνια, όπου στη Φόρμουλα Ένα θα χρησιμοποιείται ένας νέος κινητήρας V6 και θα τεθούν σε ισχύ σημαντικές αλλαγές στους κανονισμούς, ο Μάσα δήλωσε ότι το 2014 θα είναι μια νέα αρχή: «Ελπίζω ότι η εμπειρία μου θα είναι χρήσιμη στο να βοηθήσει την ομάδα στην προσπάθειά της να προχωρήσει από μια δύσκολη περίοδο. Είμαι πλήρως προετοιμασμένος να δουλέψω με όλους στο Γκρόουβ για να διασφαλίσουμε ότι θα βρούμε τη σωστή κατεύθυνση. Έχω μεγάλο κίνητρο να αρχίσω να δουλεύω σκληρά από την αρχή μια συναρπαστικής νέας πρόκλησης στην καριέρα μου».
Keywords
Τυχαία Θέματα