H "Oμάδα Λαϊκών Αγωνιστών", ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ

21:53 26/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Με μια προκήρυξη 19 σελίδων, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία χαρακτηρίζεται "μάλλον αυθεντική, η οργάνωση "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών", ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με καλασνίκοφ, κατά των κεντρικών γραφείων της Νέας Δημοκρατίας, επί της λεωφόρου Συγγρού. Η επίθεση είχε σημειωθεί ξημερώματα της 14ης Ιανουαρίου 2013.

Όπως αναφέρεται στην προκήρυξη τα μέλη της οργάνωσης επιχείρησαν να πλήξουν τα γραφεία του κόμματος με ρουκέτα, χρησιμοποιώντας ρουκετοβόλο τύπου RPG, αλλά δεν το πέτυχαν «λόγω αστοχίας
υλικού του υπό εκτόξευση βλήματος», γι' αυτό στην συνέχεια πυροβόλησαν με καλάσνικοφ το γραφείο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Η προκήρυξη με την ανάληψη της ευθύνης, αναρτήθηκε νωρίτερα στο athens.indymedia

Δείτε εδώ ολόκληρη την προκήρυξη:../../content/userfiles/files/14-1-2013.pdf

Ανάληψη ευθύνης και για τον εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της ΝΔ στο Κουκάκι

Η ομάδα «Εραστές της Ανομίας» ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό μικρής ισχύος, το Σάββατο 15 Ιουνίου 2013, στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στο Κουκάκι.

Σε ανακοίνωση τους που αναρτήθηκε στο indymedia, τα μέλη της οργάνωσης αναφέρουν ότι πραγματοποίησαν την ενέργεια σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους κρατούμενους αναρχικούς, Δημήτρη Πολίτη, Αργύρης Ντάλιο, Φοίβο Χαρίση και Κώστα Σακκά, για τα επεισόδια που είχαν με αστυνομικούς κατά τη μεταγωγή τους στο εφετείο και στις φυλακές Κορυδαλλού, δύο μέρες νωρίτερα.
Keywords
Τυχαία Θέματα