HΠΑ-ΜΜΕ: Σενάρια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

21:31 8/5/2012 - Πηγή: E-Typos
Κανένας δεν ξέρει τι θα γίνει με την Ελλάδα, ούτε μπορεί να προβλέψει με σιγουριά τις εξελίξεις για την πολιτική και οικονομική πορεία της χώρας μας.
Αυτό είναι το συμπέρασμα που εξάγεται μέσα από πληθώρα δημοσιευμάτων, αναλύσεων και ραδιοτηλεοπτικών ρεπορτάζ σε αμερικανικά ΜΜΕ, για την κατάσταση που διαμορφώνεται, μετά τις προχθεσινές βουλευτικές εκλογές.
Την ίδια στιγμή, πολλοί αναλυτές
εκτιμούν ότι τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γαλλία και Ελλάδα, καθώς και τα μηνύματα που έρχονται από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, επαυξάνουν τη δυναμική για συνολική αναθεώρηση της μέχρι τώρα ακολουθούμενης πολιτικής για λιτότητα.
Επίσης, σημειώνεται ότι πολλοί τώρα κάνουν λόγο για στήριξη επιλογών που θα ωθούν στην ανάπτυξη, αλλά το ερώτημα που θέτουν είναι: πώς θα προχωρήσει η ανάπτυξη χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις;
Σε αρκετές αναφορές επαναφέρεται το σενάριο για έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ενώ επισημαίνεται ο κίνδυνος για αρνητικές επιπτώσεις στην Ευρώπη, αλλά και με δυσμενείς συνέπειες στην αμερικανική αγορά, δημιουργώντας αίσθημα ανασφάλειας στην κυβέρνηση Ομπάμα, μιας και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε
προεκλογική περίοδο.
Η
Keywords
Τυχαία Θέματα