Mall: Υπολείμματα χύτρας ταχύτητας και ζελατοδυναμίτιδας στο σημείο της έκρηξης

22:37 20/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Την συνεργασία των πολιτών ζητά η Αστυνομία, στο πλαίσιο της έρευνας, που διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ,για την έκρηξη ωρολογιακού μηχανισμού που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο εμπορικό κέντρο Mall στο Μαρούσι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοινωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ, «παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει ή αντελήφθη οτιδήποτε σχετικά με το περιστατικό, να επικοινωνήσει με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 170, 1014 και 1964 της
Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Ειδικών Εγκλημάτων Βίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β). Διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».

Σε ότι αφορά στον εκρηκτικό μηχανισμό, όπως αναφέρεται απο την Αστυνομία, στον τόπο της έκρηξης βρέθηκαν υπολείμματα από χύτρα ταχύτητας. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ως εκρηκτική ύλη έχει χρησιμοποιηθεί ζελατοδυναμίτιδα και πιθανώς ANFO (νιτρική αμμωνία και πετρέλαιο). Χύτρα ταχύτητας έχει χρησιμοποιήσει σε βομβιστικές επιθέσεις η οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ενώ ANFO, έχουν χρησιμοποιήσει, επίσης, οι «Πυρήνες» και πριν απο αυτούς ο Επαναστατικός Αγώνας.

Ωστόσο, οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να εμφανιστούν οι δράστες με άλλο όνομα και περιμένουν προκύρηξη για ανάληψη ευθύνης, κάτι που εκτιμούν οτι δεν θα αργήσει, αφού αυτό ανέφερε στα προειδοποιητικά τηλεφωνήματα για την έκρηξη ο άγνωστος, στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και στην ιστοσελίδα Zougla.
Εν τω μεταξύ έχει ληφθεί υλικό απο τις κάμερες του εμπορικού κέντρου και μελετάται, για το ενδεχόμενο που έχουν καταγράψει τους δράστες οι οποίοι τοποθέτησαν την βόμβα.
Keywords
Τυχαία Θέματα