Markit: Επιδείνωση του οικονομικού κλίματος το Φεβρουάριο

19:10 22/2/2012 - Πηγή: E-Typos
Το οικονομικό κλίμα στην ευρωζώνη τον μήνα που τελειώνει κατέγραψε "απρόσμενη υποχώρηση", αναζωπυρώνοντας τα σενάρια περί εισόδου της σε υφεσιακή φάση, προκύπτει από τη σημερινή έρευνα του οίκου ερευνών Markit.

Ο σύνθετος δείκτης που ο Markit καταρτίζει με μηνιαία συχνότητα, ο PMI, για τον Φεβρουάριο καταδεικνύει υποχώρηση του οικονομικού κλίματος στο επιχειρηματικό επίπεδο κάτω και του 50% (49,7%) την ώρα, μάλιστα, που τον πρώτο μήνα του 2012 βρισκόταν στο 50,4% και για τον Φεβρουάριο
η μέτρηση αναμενόταν από πολλούς αναλυτές να φτάσει στο 50,6%.

Ο επικεφαλής των οικονομολόγων του Markit, Κρις Ουΐλιαμσον, επισήμανε τον κίνδυνο "η ευρωζώνη να διολισθαίνει στην ύφεση".

Την πτώση του PMI τον μήνα που τελειώνει εξηγούν η υποβάθμιση του επιχειρηματικού κλίματος, συγχρόνως, στη Γερμανία και στη Γαλλία, "πιθανότατα δε αυτή να αποδίδεται -κυρίως-στο πρωτοφανές κύμα ψύχους", σχολιάζει η Markit.

Η Markit δεν κάνει εκτιμήσεις για την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ιρλανδία, την Ισπανία και την Πορτογαλία, που οι οικονομίες τους είτε είναι ήδη σε ύφεση, είτε κινδυνεύουν να εισέλθουν σε ύφεση.
Keywords
Τυχαία Θέματα