Mίτσελ: Τα παιχνίδια στην Ελλάδα να αποτελούν προετοιμασία για Ευρώπη

20:58 14/3/2013 - Πηγή: E-Typos
Σε συνέντευξη που παραχώρησε σε συνδρομητικό κανάλι, ο προπονητής του Ολυμπιακού, Μίτσελ, μίλησε για τις αλλαγές που θέλει να κάνει στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, για την απόδοση των παικτών στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα και για τον Αβραάμ Παπαδόπουλο, τον οποίο χαρακτήρισε αρχηγό.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ισπανού τεχνικού:

- Για το πώς θα αντιμετωπίσει τις κλειστές άμυνες στο ελληνικό πρωτάθλημα: «Είναι μία πρόκληση το να προσπαθήσουμε να ανοίξουμε αυτές τις άμυνες. Γιατί ξέρουμε ότι από
εδώ και πέρα θα παίζουμε συχνά με τέτοιες ομάδες. Πρέπει να βρούμε λύσεις όχι μόνο στο αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και στην ψυχολογία και τη συμπεριφορά των παικτών. Προετοιμαζόμαστε για δύο διαφορετικά πράγματα. Το ένα είναι να φθάσουμε στον τελικό του κυπέλλου. Και το άλλο είναι να προετοιμάσουμε την ομάδα μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την επόμενη περίοδο. Αυτά τα προβλήματα θα τα αντιμετωπίζουμε συχνά».

- Για το ποιοι είναι οι αγωνιστικοί στόχοι του για την ομάδα: «Θέλουμε να έχουμε χαρακτήρα, συγκεκριμένο, καθορισμένο. Θέλουμε να είμαστε μία ομάδα, η οποία θα χρησιμοποιεί τα παιχνίδια της Ελλάδας για να προετοιμαστεί με τον καλύτερο τρόπο για τα παιχνίδια της Ευρώπης. Και θα είμαστε καλύτεροι κάθε ημέρα. Όμως, αν έχεις μία ομάδα, η οποία δεν είναι ικανή να διατηρήσει έναν χαρακτήρα και μία συγκεκριμένα στάση σε όλα τα παιχνίδια, τότε δεν μπορείς να κερδίσεις κανέναν εύκολα. Ούτε καν στο χθεσινό ματς. Δεν είναι ο αντίπαλος. Είμαστε εμείς αυτοί που θα πρέπει να κάνουμε τη δουλειά».

- Ποιους παίκτες ξεχώρισε στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα: «Απ' την άλλη πλευρά, είμαστε ευχαριστημένοι από παίκτες όπως ο Φρανσουά Μοδέστο, ο οποίος έκανε πάρα πολύ καλά αυτό που του ζητήσαμε. Στο δεύτερο ημίχρονο από τον Κώστα Μήτρογλου. Από τον Φετφατζίδη και τον Φουστέρ, όταν μπήκαν ως αλλαγή και χρειάστηκε να προσφέρουν στην ομάδα. Αλλά ιδιαίτερα απ' τη συμπεριφορά αρχηγού που είχε ο Μανιάτης. Μου αρέσει πάρα πολύ που όλο και περισσότερο έχει την καρδιά του αρχηγού αυτός ο παίκτης. Επίσης μου άρεσε η συμπεριφορά και η συγκέντρωση του Κοντρέρας και του Σιόβα. Μας βοήθησαν να μην δεχθούμε γκολ».

- Για τους Μανιάτη και Αβραάμ Παπαδόπουλο: «Πιστεύω ότι ο Μανιάτης μαζί με τον Αβραάμ, είναι οι δύο αρχηγοί που χρειάζεται η ομάδα στα αποδυτήρια. Ο Αβραάμ είναι από μόνος του ο αρχηγός. Ο Μανιάτης προσπαθεί να απελευθερωθεί απ' την ντροπή που αισθάνεται όταν χρειάζεται να δείξει πως είναι αρχηγός. Αλλά θα απελευθερωθεί, για να αποδείξει ότι τελικά θα είναι. Αν οι δυο τους είναι οι αρχηγοί των αποδυτηρίων και της ομάδας, τότε εγώ θα είμαι περισσότερο ήσυχος».

- Για τον αγώνα με την Κέρκυρα: «Εκείνοι έχουν το κίνητρό τους. Εμείς, όμως, έχουμε το κίνητρο της υπεράσπισης του τίτλου του πρωταθλητή. Η Κέρκυρα έδειξε πως βρίσκεται σε καλή κατάσταση αυτή τη στιγμή, καθώς έχει κερδίσει τα δύο τελευταία παιχνίδια στην έδρα της. Ιδιαίτερα με τον Πλατανιά έδειξε ότι μπορεί να κερδίζει παιχνίδια για να παραμείνει στην κατηγορία. Επίσης, το γήπεδό της είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Εμείς, όμως, είμαστε μία ομάδα, η οποία, ανεξαρτήτως αγωνιστικού χώρου και ανεξαρτήτως αντιπάλου, πρέπει να έχει το δικό της χαρακτήρα».

- Για το αν θέλει να αναμετρηθούν Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ: «Όχι, δε θα ήθελα να συμβεί αυτό νωρίτερα. Επίσης, θα ήθελα αυτές οι δύο ομάδες, όπως και η Μάλαγα, να μην διασταυρωθούν σε αυτή τη φάση, για να δούμε έναν ισπανικό τελικό. Και επίσης δεν θέλω να στεναχωρήσω άλλο την Μπάρτσα φέτος».
Keywords
Τυχαία Θέματα