To ταξίδι της Εθνικής προς την Βραζιλία συνεχίζεται με ενδιάμεσο σταθμό το Βίλνιους

15:51 7/6/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο δρόμος για τις πρώτες δύο θέσεις του 7ου προκριματικού ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης, για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας, περνά από το Βίλνιους για την Εθνική Eλλάδας. Το βράδυ της Παρασκευής (21:45) η Λιθουανία θα υποδεχθεί το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα σε μια καθοριστικής σημασίας αναμέτρηση για το μέλλον της «γαλανόλευκης» ομάδας στη διοργάνωση, καθώς μετά την ήττα στη Βοσνία οι παίκτες του Σάντος θα πρέπει πρωτίστως να διασφαλίσουν τη δεύτερη θέση, που οδηγεί στα μπαράζ και ακολούθως να αναμένουν βαθμολογικές απώλειες των Βόσνιων στους εναπομείναντες αγώνες.

Η
Εθνική προετοιμάστηκε όσο καλύτερα μπορούσε, μετέβη όμως στη λιθουανική πρωτεύουσα με σοβαρές απουσίες, όλες στο κέντρο της αμυντικής διάταξης. Οι Αβραάμ και Κυριάκος Παπαδόπουλος, καθώς και ο Στέλιος Μαλεζάς είναι τραυματίες και δεν θα μπορέσουν να συνδράμουν την προσπάθεια των συμπαικτών τους. Ως εκ τούτου, τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο θα πλαισιώσει ο Κώστας Μανωλάς, με τον Φερνάντο Σάντος να έχει κατασταλάξει στο σχεδιασμό με τον οποίο προσεγγίζει την αναμέτρηση, εκτός από δύο θέσεις για τις οποίες ακόμη αμφιταλαντεύεται.

Ο Πορτογάλος εκλέκτορας δεν έχει αποφασίσει για τους ποδοσφαιριστές που θα καλύψουν μία θέση στη μεσαία γραμμή και άλλη μία στο δεξί άκρο της επίθεσης. Το ευχάριστο για τον Σάντος, πάντως, είναι ότι υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες επιλογές: για την πρώτη περίπτωση οι Καραγκούνης (έχει προβάδισμα), Ταχτσίδης και για τη δεύτερη οι Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος και Κονέ.

Από εκεί και ύστερα, οι υπόλοιποι ρόλοι είναι «μοιρασμένοι», εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου: τερματοφύλακας θα είναι ο Καρνέζης, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέβας, στο κέντρο Κατσουράνης και Μανιάτης, στην κορυφή της επίθεσης ο Γκέκας και αριστερά του ο Σαμαράς.

Στις προπονήσεις της εβδομάδας, μία εκ των οποίων πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Τερψιθέας που διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα, όπως και το «LFF Stadium» του Βίλνιους, στο οποίο θα διεξαχθεί η αναμέτρηση, ο Σάντος εστίασε στην πίεση προς τον αντίπαλο και τη γρήγορη κυκλοφορία, καθώς είναι προφανές ότι σχεδιάζει να πιέσει από ψηλά τους Λιθουανούς, για να τους αναγκάσει στο λάθος.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο συμπατριώτης του Φερνάντο Σάντος, Ολεγάριο Μπενκερένσα, με βοηθούς τους Ρικάρντο Σάντος, Ζοάο Σάντος και 4ο ρέφερι τον Μανουέλ Νέβες. ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Λετονία-Βοσνία/Ερζεγοβίνη
Λιχτενστάιν-Σλοβακία
Λιθουανία-Ελλάδα

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 5 αγώνες)
1. Βοσνία/Ερζεγοβίνη 13 18-3
2. Ελλάδα 10 6-4
3. Σλοβακία 8 6-4
4. Λιθουανία 5 4-7
5. Λετονία 4 6-9
6. Λιχτενστάιν 1 2-15
Keywords
Τυχαία Θέματα