UEFA: Οι τελικοί του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα για το 2015

15:15 23/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Το Βερολίνο θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2015, ενώ η Βαρσοβία θα είναι η έδρα του τελικού του Γιουρόπα Λιγκ για την ίδια χρονιά, όπως ανακοίνωσε σήμερα η UEFA.

«Δύο όμορφες έδρες για τους τελικούς μας του 2015» τόνισε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου ο γενικός γραμματέας της Ευρωπαϊκής Ποδοσφαιρικής Συνομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο. Η καταληκτική αναμέτρηση του Τσάμπιονς Λιγκ του 2015, που θα
διεξαχθεί στο Ολυμπιακό Στάδιο του Βερολίνου, θα είναι ο πρώτος ευρωπαϊκός τελικός στην γερμανική πρωτεύουσα, η οποία φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 και τον τελικό του Μουντιάλ του 2006.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δύο γερμανικές πόλεις χρησιμοποιήθηκαν στο παρελθόν ως έδρα του τελικού του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς φιλοξενήθηκε τρεις φορές στο Μόναχο (1993, 1997 και 2012) και μια φορά στο Γκελζενκίρχεν (2004). Επίσης, το Ντόρτμουντ και το Αμβούργο έχουν φιλοξενήσει τον τελικό του Κυπέλλου UEFA (νυν Γιουρόπα Λιγκ), από τότε που ο τελικός έγινε μονός, το 1998.

Η Πολωνία, η οποία συνδιοργάνωσε την τελική φάση του EURO 2012 μαζί με την Ουκρανία, δεν έχει φιλοξενήσει ποτέ έναν ευρωπαϊκό τελικό, αλλά στο ανακατασκευασμένο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας διεξήχθη πέρυσι το εναρκτήριο παιχνίδι του EURO ανάμεσα στην «οικοδέσποινα» και την Ελλάδα. Επίσης, στο ίδιο γήπεδο έλαβε χώρα και ο ημιτελικός της διοργάνωσης, στον οποίο η Ιταλία νίκησε 2-1 την Γερμανία.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι η UEFA ανέθεσε τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ του 2014 στη Λισαβόνα και αυτόν του Γιουρόπα Λιγκ στο Τορίνο.
Keywords
Τυχαία Θέματα