Α. Λίμπερμαν: Καμία αλλαγή στην ειρηνευτική συνθήκη με την Αίγυπτο

13:31 23/9/2012 - Πηγή: E-Typos
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Αβίγκντορ Λίμπερμαν απέκλεισε σήμερα την περίπτωση η χώρα του να δεχτεί οποιαδήποτε τροποποίηση των όρων της ειρηνευτικής συνθήκης που υπογράφηκε το 1979 με την Αίγυπτο.
"Δεν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα το Ισραήλ να δεχτεί τροποποίηση της ειρηνευτικής συνθήκης με την Αίγυπτο. Δεν θα δεχτούμε καμιά τροποποίηση στις συμφωνίες του Καμπ Ντέιβιντ", τόνισε
σε δηλώσεις του στο ισραηλινό ραδιόφωνο.
Αίγυπτος οφείλει να πληροί τις υποχρεώσεις της στην περιοχή του Σινά", πρόσθεσε ο Λίμπερμαν υποδηλώνοντας τις πολλές αντι-ισραηλινές επιθέσεις που διαπράττουν τους τελευταίους μήνες ακραία στοιχεία από αυτή την περιοχή της ερήμου.
Την Παρασκευή τρείς βαριά οπλισμένοι άνδρες που είχαν εισχωρήσει στο ισραηλινό έδαφος από την περιοχή του Σινά που τελεί υπό αιγυπτιακό έλεγχο σκοτώθηκαν, όπως και ένας Ισραηλινός στρατιώτης, στη διάρκεια συμπλοκής σε τομέα της ισραηλινο-αιγυπτιακής μεθορίου στον οποίο δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κατασκευή του τείχους ασφαλείας.
Η παρουσία του αιγυπτιακού στρατού στην περιοχή του Σινά είναι περιορισμένη, όπως ορίζουν οι ειρηνευτικές συμφωνίες με το Ισραήλ, οι οποίες προβλέπουν αποστρατιωτικοποίηση της χερσονήσου.
Keywords
Τυχαία Θέματα