Α. Τρινκιέρι: Το μπάσκετ δεν θα λύσει τα προβλήματα στην Ελλάδα

16:04 7/7/2013 - Πηγή: E-Typos
Τον κίνδυνο μία δυνατή ομάδα του ομίλου της Εθνικής Ανδρών στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας να «αποχαιρετήσει» πρόωρα τη διοργάνωση, επισήμανε σε δηλώσεις του στον ιταλικό Τύπο ο Αντρέα Τρινκιέρι. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα αρχίσει τις προσπάθειες του στον Δ' όμιλο, όπου ξεχωρίζουν η Ρωσία, η Ιταλία και η Τουρκία και ο ομοσπονδιακός τεχνικός έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου. Παράλληλα, δήλωσε ότι στόχος της Εθνικής είναι ένα
μετάλλιο, ενώ υπογράμμισε ότι μία διάκριση δεν θα απαλύνει την κρίση που βιώνει ο Έλληνας.

«Στόχος μας είναι το μετάλλιο, αν και στον όμιλό μας, όπου υπάρχουν ομάδες όπως η Ρωσία, η Ιταλία και η Τουρκία, υπάρχει το ρίσκο μια δυνατή ομάδα να μείνει νωρίς εκτός διοργάνωσης», είπε αρχικά ο Τρινκιέρι και συνέχισε απαντώντας σε ερώτηση για το αν μια διάκριση θα αποτελούσε λύτρωση για τους Έλληνες που βιώνουν την κρίση: «Δεν πρέπει να συγχέουμε το ένα πράγμα με το άλλο. Προβλήματα υπάρχουν σε όλη την Ευρώπη, ακόμη περισσότερο στην Ελλάδα, αλλά το μπάσκετ δεν θα τα λύσει αυτά. Το μπάσκετ γεννά συναισθήματα, αλλά την επόμενη μέρα ο καθένας επιστρέφει στην καθημερινή του ρουτίνα».

Όσο για την πορεία της εθνικής ομάδας της πατρίδας του; «Πιστεύω πως η Ιταλία έχει πολύ δυνατή ομάδα και λυπάμαι για την απώλεια του Γκαλινάρι. Ο Χάκετ οδήγησε μαζί με τον Μπράουν τη Σιένα στο πρωτάθλημα. Μου φαίνεται ομάδα μεταλλίου».
Keywords
Τυχαία Θέματα