Α. Τσοχατζόπουλος: Αρνούμαι να φορτωθω πράγματα που δεν με αφορούν

15:51 27/8/2013 - Πηγή: E-Typos
Αρνούμαι να μπω σε συζήτηση γι αυτά που λένε οι συγκατηγορούμενοί μου προκειμένου να υπερασπίσουν τον εαυτό τους», απαντούσε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στις ερωτήσεις της Έδρας για τα όσα ακούστηκαν σε βάρος του, κατά τις απολογίες των κατηγορουμένων.

Ο πρώην υπουργός δέχθηκε βροχή ερωτήσεων απο την Έδρα για σχεδόν κάθε σημείο της δικογραφίας που τον βαρύνει, αλλά και για όσα ακούστηκαν εναντίον
του σε όλη την διάρκεια της πολύμηνης διαδικασίας.

«Αρνούμαι να φορτωθω πράγματα που δεν με αφορούν», απαντούσε ο κ. Τσοχατζόπουλος, ο οποίος, απολογούμενος, επέμεινε ότι το δικαστήριο δεν διαθέτει στοιχεία σε βαρος του.

«Δεν έχετε τίποτα, έχετε αέρα κοπανιστό και γι΄ αυτό καταφεύγετε στα κατασκευασμένα στοιχεία», είπε.

Ο κατηγορούμενος τόνισε ότι ο ίδιος δεν είχε ποτέ σχέσεις με «μιζαδορους» και ούτε με χρήματα που έδωσαν οι Γερμανοί για «μίζες», όπως δε ανέφερε «ας ψάξουν να βρουν τα λεφτά,αλλά οχι να τα χρεώνουν σε εμάς».

Απαντώντας σε ερωτήσεις για έγγραφα σχετικά με υπερακτιες εταιρίες - που του αποδίδονται, κατά το κατηγορητήριο - έγγραφα τα οποια κατασχέθηκαν στο γραφείο του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε ότι έχει εμπλοκή με αυτές και υποστήριξε ότι ήταν υλικό που είχε συλλέξει, με αφορμή την Εξεταστική της Βουλής για τα TORM1.

Σε αναφορά του αναπληρωτή εισαγγελέα για ενδεχόμενη κατ' αντιπαράσταση εξέταση του πρώην υπουργού με τους συγκατηγορούμενούς του Ευφροσύνη Λαμπροπουλου και Νίκο Ζηγρα, ο κ. Τσοχατζόπουλος αντέδρασε έντονα λέγοντας: «δεν κάνω κατ' αντιπαράσταση με κανέναν. Δεν θα το κάνουμε θέατρο εδώ μέσα».

Η δίκη θα συνεχιστεί αύριο.
Keywords
Τυχαία Θέματα