Α1 (Πλέι Οφ, 2ος αγώνας): Ίκαρος Καλλιθέας-Παναθηναϊκός 62-78

19:47 24/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Με ρεσιτάλ άμυνας σε δεύτερη και τέταρτη περίοδο, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από το κλειστό του Εσπέρου και προκρίθηκε με «sweep» στα ημιτελικά των πλέι οφ στην Α1 Ανδρών. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 78-62 του Ικάρου Καλλιθέας, «ζευγάρωσαν» τις νίκες τους στην προημιτελική φάση και πλέον ετοιμάζονται για τα ημιτελικά, όπου θα αντιμετωπίσουν το νικητή του ζευγαριού Πανιώνιος-Άρης.

Τα δεκάλεπτα: 23-14, 32-41, 49-59, 62-78

Με «βροχή» τριπόντων στο πρώτο δεκάλεπτο (6/10), ο Ικαρος Καλλιθέας
όχι μόνο κατάφερε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό, αλλά να προηγηθεί 45΄΄ πριν τη λήξη με διψήφιο αριθμό πόντων (23-13). Η συνέχεια, όμως, δεν ήταν ανάλογη, καθώς οι «πράσινοι» έσφιξαν την άμυνα τους και, με τον Σχορτσανίτη κοντά στο καλάθι και τον Κάρι από τα 6.75, έτρεξαν επιμέρους σκορ 9-28 (!) και πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +9 (32-41).

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στα ριμπάουντ, οι γηπεδούχοι τα... έσπασαν από τα 6.75 και οι κυπελλούχοι Ελλάδας δεν δυσκολεύτηκαν να διατηρήσουν μία διψήφια διαφορά ασφαλείας μέχρι τη λήξη του αγώνα, που τους βρήκε στο +16 (62-78). Κορυφαίος της ομάδας του Αργύρη Πεδουλάκη ήταν ο Σχορτσανίτης με 21 πόντους, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Κάρι με 15 και 5/8 τρίποντα, όπως και ο Γκιστ επίσης με 15.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ταβουλαρέας-Παναγιώτου-Παντελίδης

Οι συνθέσεις:

ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Γιώργος Καλαφατάκης): Στρναντ, ΜακΝάιτ, Βρκιτς 15 (2), Φαγέ 12 (2), Γκίμπσον 15 (3), Γιαννακίδης 9 (3), Αγαδάκος 1, Μήτσιαλος 2, Σίμτσακ, Αλαμπι 8.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αργύρης Πεδουλάκης): Σχορτσανίτης 21, Μπράμος, Κάρι 15 (5), Ματσιούλις 9 (2), Διαμαντάκος, Ούκιτς 5 (1), Λασμε 6, Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 15 (1), Γκουίν 2, Ξανθόπουλος.

Γιώργος Καλαφατάκης: «Συγχαρητήρια στον Αργύρη (σ.σ. Πεδουλάκη) για τη νίκη. Καλή συνέχεια στα playoffs. Τώρα αρχίζει το διά ταύτα για τον Παναθηναϊκό. Γι' αυτόν το πρωτάθλημα είναι τα playoffs κι οι τελικοί με τον Ολυμπιακό. Πήρε δύο καινούριους παίκτες, που πρέπει να τους εντάξει. Διαθέτουν πολλή ποιότητα. Για εμάς ήταν το τελευταίο παιχνίδι. Είμαι ευχαριστημένος, γιατί στα τελευταία δύο παιχνίδια, με τον Πανιώνιο και με τον Παναθηναϊκό, δεν είχαμε ενέργεια. Σήμερα κερδίσαμε τις εντυπώσεις. Ξέραμε ότι θα ήταν πολύ δύσκολο, όχι μόνο λόγω τη διαφορά ποιότητος, δεν είχαμε και τις λύσεις, αλλά βγάλαμε ενέργεια, δείξαμε ότι δίκαια βρεθήκαμε στην 7η θέση για πρώτη φορά στην Ιστορία. Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια των τελευταίων 3 μηνών, τους εύχομαι το καλύτερο. Επίσης να συγχαρώ και τους συνεργάτες μου. Αφιερώνω την 7η θέση στη διοίκηση και στον Δημήτρο Παπαδόπουλο, επίσης πρόεδρος, αφανής μεν, αλλά βρίσκεται συνέχεια κοντά μας. Εύχομαι η ομάδα να κερδίσει κόσμο, να παραμείνει εδώ ή όπου αλλού. Ευχαριστώ όλους όσοι συνεργαστήκαμε. Το καλοκαίρι μεσολαβούν πολλά πράγματα. Εγώ έκανα τη δουλειά μου όσο καλύτερα γινόταν. Είμαι ευχαριστημένος σε όλα τα επίπεδα. Από εκεί και πέρα δεν αποφασίζω εγώ. Άλλοι αποφασίζουν. Σαφώς και θα ήθελα να είμαι κοντά στο σπίτι μου. Δεν ξέρω. Θα δούμε... ».

Αργύρης Πεδουλάκης: «Δεν μπήκαμε δυνατά. Λίγο η ώρα, ο ήλιος, η ζέστη, δεν ήμασταν εδώ. Φαίνεται κι απ' τα νούμερα. Ο Ίκαρος Καλλιθέας είχε μεγαλύτερο κίνητρο. Στη συνέχεια βελτιώσαμε την άμυνά μας, ανεβάσαμε ρυθμούς... Προσπαθήσαμε να εντάξουμε και τα δύο καινούρια παιδιά (σ.σ. Κάρι και Γκουίν), μας προσφέρονται αυτά τα παιχνίδια. Συνεχίζουμε. Ο Ίκαρος Καλλιθέας έκανε καλή παρουσία. Συνεχίζουμε».
Keywords
Τυχαία Θέματα