Α1 (Πλέι Οφ, Ημιτελικά): Ολυμπιακός-ΑΓΟ Ρεθύμνου 77-62

22:28 29/5/2013 - Πηγή: E-Typos
Ο Ολυμπιακός προηγείται 1-0 του ΑΓΟ Ρεθύμνου στην ημιτελική φάση των πλέι οφ, χάρη στη νίκη του, 77-62, στο ΣΕΦ, για τον πρώτο μεταξύ τους αγώνα στη σειρά. Ο δεύτερος είναι προγραμματισμένος την ερχόμενη Παρασκευή (31/5, 18:15) στην ίδια έδρα, με την πρόκριση στην τελική φάση να κρίνεται στις 3 νίκες. Πρώτος σκόρερ του Ολυμπιακού ο Χάινς με 12 πόντους, ενώ ο Χορν
με 13 πέτυχε τους περισσότερους πόντους για την ομάδα της Κρήτης.

Τα δεκάλεπτα: 18-16, 43-22, 65-37, 77-62

Ο ΑΓΟ Ρεθύμνου προηγήθηκε 6-9 χάρη σε 2 τρίποντα του Κάρτερ, αλλά αυτή έμελλε να είναι και η τελευταία φορά στον αγώνα. Αν και οι Κρήτες κατάφερναν να μένουν κοντά στο σκορ χάρη στην τριάδα των Αμερικανών τους (Κάρτερ, Πέτγουεϊ και Χορν), τα μόλις 2/7 δίποντα και τα 7 λάθη στην 1η περίοδο δεν επέτρεψαν στους παίκτες του Θανάση Γιαπλέ να ξαναπροσπεράσουν μέχρι το 10ο λεπτό. Σπανούλης και Πάουελ πέτυχαν από 6 πόντους σ' αυτό το διάστημα και ήταν τα 0/6 τρίποντα των «ερυθρόλευκων» που έδιναν δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να παραμένουν σε απόσταση αναπνοής. Με το σκορ 18-14, ο Σπανούλης δέχτηκε τεχνική ποινή από τον Αφεντουλίδη, για έντονη αντίδραση μετά το φάουλ με το οποίο χρέωσε τον αρχηγό του Ολυμπιακού πάνω στον Πάρις Χορν. Ο τελευταίος ευστόχησε σε 2/4 βολές, ενώ στην επαναφορά, ο Παπανικολάου είπε «όχι» με μπλοκ στην προσπάθεια του Ντούβνιακ για τρίποντο. Με επιμέρους σκορ 21-4 απάντησε ο πρωταθλητής Ευρωλίγκας στα πρώτα 8 λεπτά της 2ης περιόδου εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +19, 39-20. Ο Άντιτς σημείωσε 6 πόντους, αλλά ήταν κυρίως χάρη στην πολυφωνία που επέδειξε η ομάδα του Πειραιά σ' αυτό το διάστημα που έριξε στο... καναβάτσο τον ΑΓΟΡ. Ο Πέτγουεϊ είχε ευστοχήσει σε τρίποντο στο 25ο λεπτό για τους φιλοξενούμενους διαμορφώνοντας το 26-20 και έκτοτε ο ΑΓΟΡ έμεινε χωρίς πόντο για περίπου 3,5 λεπτά. Ο ίδιος ξεκόλλησε την ομάδα του, 1.45 πριν το ημίχρονο, 39-22 για να ολοκληρωθεί το πρώτο 20αλεπτο με σκορ 43-22.

Ο ΑΓΟΡ δεν μπορούσε να συναγωνιστεί τον πρωταθλητή Ευρώπης που πίεσε ακόμη περισσότερο στην άμυνα στην 3η περίοδο, διάβασε το παιχνίδι και τις αλλαγές του αντιπάλου στα μαρκαρίσματα και είχε υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Ο Κώστας Παπανικολάου πήρε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό, είχε συμπαραστάτες και τους Σπανούλη και Λο με αποτέλεσμα να προηγηθεί με +28, 65-37 στο 30΄. Τυπική διαδικασία η 4η περίοδο, έστω κι αν ο ΑΓΟΡ έκανε επιμέρους σκορ 7-21. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα είχαν... σβήσει τις μηχανές και απλά σοβαρεύτηκαν λίγο στο τέλος για να γίνει το επιμέρους σκορ 12-25 και το τελικό σκορ 77-62.

Διαιτητές: Τανατζής, Μάνος, Αφεντουλίδης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιώργος Μπαρτζώκας): Χάινς 12, Λο 4, Άντιτς 6 (2), Σπανούλης 9, Περπέρογλου 6, Σερμαντίνι 2, Σλούκας 8, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 3 (1), Πρίντεζης 8, Παπανικολάου 9 (1)

ΑΓΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (Θανάσης Γιαπλές): Χορν 13 (1), Καλλινικίδης 3, Προυίτ, Αγγελόπουλος 10 (1), Τσαρούχας, Τσόχλας, Ντούβνιακ 3, Κόμματος 8 (2), Κάρτερ 11 (2), Λάτοβιτς, Πέτγουεϊ 12 (2), Σιζόπουλος 2

Γιώργος Μπαρτζώκας (Ολυμπιακός): «Το Ρέθυμνο έχει επιμονή και θέλει να μείνει στην κορυφή του ελληνικού μπάσκετ. Πιστοποιεί μια οργανωμένη δουλειά. Είναι ό,τι καλύτερο από τις επαρχιακές ομάδες. Εμείς παίζοντας συγκεντρωμένα για 18 λεπτά πήραμε μια μεγάλη διαφορά και έπειτα οι παίκτες μας “έσβησαν”. Δεν ήμασταν σοβαροί στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά τους καταλαβαίνω. Φυσικά, θα θέλαμε να βρούμε ρυθμό από αυτά τα ματς. Ρέθυμνο και Πάτρα έχουν αθλητικότητα και μπορούν να σου δημιουργήσουν προβλήματα, αν δεν είσαι έτοιμος».

Θανάσης Γιαπλές (ΑΓΟ Ρεθύμνου): «Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Είναι σημαντικό ότι ο τίτλος έμεινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ελλάδα και με Έλληνα κόουτς. Δεν μπορώ να πω ψέματα για το παιχνίδι. Η ομάδα έχει αδειάσει και ψυχολογικά. Είναι δύσκολο να κρατήσεις τα παιδιά σε ανταγωνιστικό επίπεδο απέναντι στον Ολυμπιακό. Στο μυαλό μας είναι η τρίτη θέση και τα ματς με τον Πανιώνιο. Αντέχουμε λίγο. Παίζουμε πολύ συγκεκριμένα και ο Ολυμπιακός μπορεί να σε εκθέσει εύκολα μόλις διαβάσει το παιχνίδι σου, δηλαδή μετά το πρώτο δεκάλεπτο. Δεν είναι στο χέρι μας για την Ευρώπη. Δεν πληρούμε καμία προϋπόθεση ούτε για EuroCup ούτε για EuroChallenge. Αν γίνει κάποιο θαύμα δεν ξέρω. Αλλά δεν γίνεται να παίξουμε σε άλλη περιοχή της Κρήτης λόγω του τοπικισμού που υπάρχει».

Γκιόργκι Σερμαντίνι (παίκτης Ολυμπιακού): «Παίξαμε καλά και είμαστε έτοιμοι γι' αυτή τη σειρά. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα. Είμαι καλά, έχω ξεκινήσει προπονήσεις πριν από τρεις ημέρες και νιώθω καλά».

Κώστας Σλούκας(Ολυμπιακός): «Ήμασταν συγκεντρωμένοι στα πρώτα 30 λεπτά. Έπειτα, ίσως έπαιξε ρόλο και η κούραση, αλλά και η μεγάλη διαφορά στο σκορ που είχαμε. Στόχος μας είναι ο ίδιος. Να κάνουμε το 2-0 στις νίκες και να είμαστε συγκεντρωμένοι. Αυτά τα παιχνίδια δεν έχουν σχέση με την Ευρωλίγκα και τώρα σκεφτόμαστε μόνο το πρωτάθλημα».

Άκης Καλλινικίδης (παίκτης ΑΓΟ Ρεθύμνου): «Χαιρόμαστε όλοι για Ολυμπιακό που πήρε την Ευρωλίγκα. Προσπαθήσαμε σήμερα να είμαστε συνεπείς και ανταγωνιστικοί, αλλά έχει να κάνει με το ποιος είναι απέναντι σου. Είχαμε απέναντι μας τον πρωταθλητή Ευρώπης σε μια στιγμή που είναι στην καλύτερη φόρμα. Είναι πρωτόγνωρη εμπειρία για εμάς αυτή. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε όσο πιο πολλά λάθη μπορούμε την Παρασκευή».
Keywords
Τυχαία Θέματα