Αλ. Τσίπρας: Ψεύτικες οι διαβεβαιώσεις ότι δεν θα παρθούν νέα μέτρα

Ψεύτικες είναι οι διαβεβαιώσεις σας ότι δεν θα περάσετε νέα μέτρα ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας και υπογράμμισε πως καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο. Το μνημόνιο
μπορεί να το ακυρώσει μόνο ο λαός με την ψήφο του Η λύση είναι μόνο οι εκλογές είπε κ. Τσίπρας .

Κατ΄ εντολή του λαού η νέα κυβέρνηση θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους και θα ψηφίσει νέους νόμους που θα δώσουν ώθηση στην ανάπτυξη, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό υπογράμμισε πως «κάναμε μομφή γιατί αποτύχατε σε όλα όσα εξαγγείλατε προεκλογικά και σε όλα όσα εφαρμόσατε μετεκλογικά» είπε ο κ. Τσίπρας.

Τα ψέματα τελειώνουν ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και κάλεσε την βουλή να αποσύρει την εμπιστοσύνη προς την κυβέρνηση και να εναρμοστεί με την πραγματικότητα που επικρατεί στην χώρα και στον λαό. Η πολιτική έχει οδηγήσει την χώρα σε μια ανύποτη καταστροφή, είπε ο κ. Τσίπρας και κάλεσε τον πρωθυπουργό να δει την πρόταση μομφής όχι ως απειλή αλλά ως ευκαιρία.

Ιδού η λύση, ιδού οι εκλογές, ιδού η δημοκρατία κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

«Καλούμε τη Βουλή να αποσύρει την ψήφο εμπιστοσύνης της προς την κυβέρνηση και να εναρμονιστεί με την πραγματικότητα που επικρατεί στη χώρα και το λαό»,είπε ο κ. Τσίπρας στη Βουλή.

«Η πολιτική σας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας, «οδήγησε τη χώρα σε μια ανείπωτη καταστροφή. Όλο και πιο πολλοί υποφέρουν και εσείς ρωτάτε για ποιο λόγο κάνουμε πρόταση μομφής. Την κάνουμε γιατί αποτύχατε σε όλα όσα υποσχεθήκατε προεκλογικά…

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο εξόδου της χώρας από την ανθρωπιστική κρίση, ότι παραβιάζει το σύνταγμα και τους νόμους με την βάρβαρη πολιτική της, ότι προχωρά με τη βοήθεια των ΜΑΤ και κυβερνά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.

Ανέφερε ακόμα, ότι μόνη βιώσιμη λύση για τη χώρα είναι η διαγραφή του χρέους και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους.

Τέλος, χαρακτήρισε τον Αντώνη Σαμαρά πρωθυπουργό της ύφεσης και της αποεπένδυσης ενώ έκανε λόγο για κυβέρνηση που εξυπηρετεί συμφέροντα των ελάχιστων και η λαμογιά και η διαπλοκή, όπως είπε, λειτουργούν υπόγεια.
Keywords
Τυχαία Θέματα