Αλγερία: Συνελήφθησαν πέντε από τους απαγωγείς, τρεις διέφυγαν

18:52 20/1/2013 - Πηγή: E-Typos
Άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Αλγερίας συνέλαβαν πέντε από τους ενόπλους που κρατούσαν εκατοντάδες ομήρους στις εγκαταστάσεις εξόρυξης φυσικού αερίου του Ιν Αμένας ενώ άλλοι τρεις διέφυγαν και καταζητούνται, σύμφωνα με το ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι Ennahar.
"Πέντε τρομοκράτες συνελήφθησαν το πρωί" στο εργοστάσιο του συγκροτήματος καθώς οι ειδικές δυνάμεις συνέχιζαν τις έρευνές τους στις εγκαταστάσεις, μετά την τελική επίθεση που εξαπέλυσαν το Σάββατο. Όμως "'άλλοι τρεις διέφυγαν", σημείωσε
ο διευθυντής του καναλιού Ανις Ραχμάνι.
Ο Μοχτάρ Μπελμοχτάρ, ο ηγέτης της ομάδας που οργάνωσε την κατάληψη του συγκροτήματος δήλωσε σε βίντεο που αναρτήθηκε από την μαυριτανική ιστοσελίδα Sahara Media ότι στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν 40 τζιχαντιστές από μουσουλμανικές και ευρωπαϊκές χώρες. Δεν διευκρίνισε όμως ποιες χώρες είναι αυτές.
Στο βίντεο αυτό, που γυρίστηκε την Πέμπτη, μία ημέρα μετά την κατάληψη του Ιν Αμένας, ο Μπελμοχτάρ εμφανίζεται με στρατιωτική στολή αλλά δεν κρατά όπλα. Διαβεβαιώνει ότι μιλά εξ ονόματος της "μητρικής" Αλ Κάιντα και όχι της Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγρέμπ (Aqmi) της οποίας ήταν μέχρι πρόσφατα ηγετικό στέλεχος.
Ο Μπελμοχτάρ δηλώνει επίσης έτοιμος να "διαπραγματευτεί" με τη Δύση, υπό τον όρο ότι θα σταματήσουν "η επίθεση και οι βομβαρδισμοί εναντίον του λαού του Μαλί".
Keywords
Τυχαία Θέματα