Αναστολή λειτουργίας εταιρείας, λόγω ανίχνευσης σαλμονέλας

16:01 5/10/2012 - Πηγή: E-Typos
Στην προσωρινή αναστολή λειτουργίας της παραγωγικής μονάδας Ολυμπιακή ΑΒΕ Χελιού & Σολομού στην Πρέβεζα, όπου ανιχνεύτηκε σαλμονέλα (Salmonella Thompson) σε παρτίδες συσκευασμένου καπνιστού σολομού, προχώρησαν ελεγκτές της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΕΦΕΤ Ηπείρου.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί θυγατρική μονάδα της ολλανδικής εταιρείας Foppen Paling en Zalm, για λογαριασμό της οποίας γίνεται η παραγωγή των προίόντων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η λήψη του μέτρου της προσωρινής αναστολής λειτουργίας της ανωτέρω επιχείρησης έγινε με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. Επιπλέον, κατά τους ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν διαπιστώθηκε η μη τήρηση από την επιχείρηση των οριζομένων από τον ΕΦΕΤ ενεργειών. Ειδικότερα, επισημαίνεται η συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας της επιχείρησης με χρήση δεσμευμένων από τον ΕΦΕΤ πρώτων υλών και ενώ αναμένονταν σχετικά εργαστηριακά αποτελέσματα.
Ο ΕΦΕΤ, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία τόσο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και με τις ολλανδικές αρχές, ενημερώνοντας σχετικά για το θέμα.
Keywords
Τυχαία Θέματα