Αγγλία: "Να κατακτήσουμε τίτλους" δηλώνει ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ

Ο ιδιοκτήτης της Άρσεναλ, Σταν Κρένκε, δήλωσε σήμερα ότι δεν θα είναι ικανοποιημένος έως ότου μπει τέλος στο «σερί» που μετράει η ομάδα χωρίς τίτλους. Οι «κανονιέρηδες» κατέκτησαν για τελευταία φορά την Πρέμιερ Λιγκ το 2004, ενώ παραμένουν χωρίς τίτλο μετά το Κύπελλο Αγγλίας του 2005. Επίσης, μερίδα φιλάθλων της ομάδας έχουν κατηγορήσει τον Αμερικανό επιχειρηματία ότι προτάσσει το κέρδος έναντι των αγωνιστικών επιτυχιών, οργισμένοι από την αποχώρηση παικτών κλάσης τα τελευταία χρόνια, όπως των Σεσκ Φάμπρεγας και Ρόμπιν Φαν Πέρσι. Έτσι, ο «ισχυρός άνδρας» του συλλόγου θέλησε με αυτόν τον τρόπο να διαβεβαιώσει τους φιλάθλους των Λονδρέζων για τις φιλοδοξίες που έχει για την ομάδα. «Κανείς δεν είναι χαρούμενος έως ότου κατακτήσουμε πρωταθλήματα και τρόπαια» είπε ο Κρένκε στους μετόχους της Άρσεναλ, κατά την ετήσια γενική συνέλευση του συλλόγου. «Τίποτα δεν δουλεύει, εάν δεν έχουμε επιτυχία στον αγωνιστικό χώρο» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι επένδυσε στο σύλλογο, λόγω της παράδοσης, της εικόνας και της μακράς ιστορίας του στην κατάκτηση τροπαίων. Ο Κρένκε «μπήκε» στη διοίκηση των Λονδρέζων το 2007, ενώ έγινε ο μεγαλομέτοχος του συλλόγου του 2011.

Η έλευση του Μεσούτ Οζίλ από τη Ρεάλ Μαδρίτης έναντι του ποσού-ρεκόρ των 42.5 εκατομμυρίων λιρών έχει βοηθήσει την Άρσεναλ να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του πρωταθλήματος και ανέβασε τη διάθεση των φιλάθλων των «κανονιέρηδων». Από την πλευρά του, ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, Αρσέν Βενγκέρ, δήλωσε ευχαριστημένος με την πρόοδο των Λονδρέζων στο πρωτάθλημα, ωστόσο υπογράμμισε πως θα έχει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα για το πού βρίσκεται η Άρσεναλ στα τέλη Νοεμβρίου. Επίσης, επισήμανε ότι η απόκτηση του Οζίλ δείχνει πως είναι προετοιμασμένος να δαπανήσει μεγάλα ποσά, όταν ο κατάλληλος παίκτης είναι διαθέσιμος. «Δεν χρειάζεσαι κάποιον σκάουτ για να αποκτήσεις τον Οζίλ. Απλά δώσε χρήματα» αστειεύτηκε ο Αλσατός στους μετόχους, στη διάρκεια της συνέλευσης στο «Εμιρέιτς Στέιντιουμ».

Ο Γάλλος προπονητής δήλωσε ακόμη ότι το επίπεδο της επένδυσης στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο από ολόκληρη την υφήλιο καθιστά δυσκολότερη την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς τόνισε πως 10 ομάδες έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν το τρόπαιο... με τα μεγάλα αυτιά. Η Άρσεναλ έχει μετάσχει 16 φορές στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση υπό την καθοδήγηση του Βενγκέρ, αλλά δεν έχει κατακτήσει ποτέ το τρόπαιο.
Keywords
Τυχαία Θέματα