Αντιδρά η Μόσχα για την υποστήριξη των ΗΠΑ προς ρωσικές ΜΚΟ

13:46 3/4/2012 - Πηγή: E-Typos
Η έκταση της οικονομικής υποστήριξης των ΗΠΑ προς ρωσικές μη κυβερνητικές οργανώσεις είναι "ένα πρόβλημα" στις σχέσεις μεταξύ της Μόσχας με την Ουάσιγκτον, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ, σε συνέντευξή του που μεταδόθηκε σήμερα από το πρακτορείο Ιντερφάξ.

"Οι δραστηριότητες αυτές πήραν μια τέτοια έκταση που καθίστανται πρόβλημα για τις σχέσεις μας. Ανησυχούμε", δήλωσε ο υφυπουργός. Μη κυβερνητικές οργανώσεις ήταν τους τελευταίους μήνες στην καρδιά του κινήματος αμφισβήτησης εναντίον του καθεστώτος
του Βλαντίμιρ Πούτιν.

"Εμείς, η ρωσική πλευρά, ανησυχούμε πραγματικά για το γεγονός ότι από την πλευρά της Ουάσινγκτον χρηματοδοτούνται ορισμένες οργανώσεις και κινήματα στη Ρωσία. Εκφράσαμε αυτή την ανησυχία περισσότερες από μία φορά", δήλωσε χωρίς να διευκρινίσει τα ονόματα των οργανώσεων.

Ο Ριάμπκοφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ απάντησαν σε μερικά ερωτήματα της Ρωσίας, χωρίς ωστόσο "να άρουν τις ανησυχίες".

Η Μόσχα πολλαπλασίασε τις κατηγορίες για το θέμα αυτό εναντίον της Ουάσιγκτον από το Δεκέμβριο και τις χωρίς προηγούμενο διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης που ξέσπασαν μετά τη νίκη του κόμματος του Βλαντίμιρ Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές, στις οποίες σημειώθηκε νοθεία, σύμφωνα με τους αντιπολιτευόμενους και ανεξάρτητους παρατηρητές.

Ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας είχε δηλώσει μάλιστα πως οι διαδηλωτές υπάκουσαν σ' ένα αμερικανικό "σινιάλο" όταν η Ουάσιγκτον δήλωσε πως η ψηφοφορία αυτή δεν ήταν "ούτε ελεύθερη ούτε δίκαιη". Στη συνέχεια ο Πούτιν κατηγόρησε επανειλημμένα τους αντιπολιτευόμενους ότι εργάζονται για λογαριασμό της Δύσης.
Keywords
Τυχαία Θέματα